Opel Calibra - Pytanie o samochód

05 Cze 2009, 11:39

myśle że z opłatami nie przesadzają bo jeżeli kolega jest młody dostanie 30%zwyżki za wiek a ubezpieczenia dla świeżych kierowców tanie nie jest coś o tym wiem pozatym calibra wcale mało nie pali a i części też tanie nie są, kolega ostatnio "nieco pokiereszował" swoją cali i za reflektor musiał zapłacić chyba z 200 zł ;D
a jeżeli chodzi o Tigre to też wcale mało nie pali jak już małe sportowe to proponuje Pume albo wspomnianą wyżej celice :P
lewy13
Początkujący

Miejscowość: wadowice

05 Cze 2009, 13:51

No OC w PTU jest pakiecik za 500zł dla świeżego kierowcy, akurat moja siostra płaciła po raz pierwszy z tym że od pojemności 1.8

W sumie 2.0 115 to nie jest jakiś demon prędkości i tak pewnie on tyle nie ma mocy po tych 15-17 latach użytkowania jak ma jeszcze lpg to ma tam z 80 KM max, reszta zdechła
andrewb25

05 Cze 2009, 15:42

Jak dla mnie Calibra to fajniutkie auto takie pierdzielenie ze duze opłaty itp. nie sa wcale takie duze oczywiascie ze za 5 tysi nie kupisz super nówki fury bo jest wielu takich którzy wola kupic kierwonice w biedronce niz zmienic pasek rozrzadu.Moim zdaniem lepiej poczekac dołozyc i kupic nowsze po liftingu 136 konne wozidełko bo niektóre starsze wersje nieraz nie trzymaja mocy i np. ze 150Km robi sie ledwo 140 czesci w miare tanie no blacha tylko zostaje ale tego sie nie przeskoczy ale własciwie to nie ma takich samochodów które by sie nie psóły :???:
Krzysiek18
Nowicjusz

05 Cze 2009, 15:55

widzę, że tu każdy po uszy w temacie siedzi, haha :razz:
kup se Lanosa a nie pierdzielisz z jakimś gównem typu calibra
Loosmo
Początkujący

05 Cze 2009, 19:48

Calibra od razu kojarzy się z agro-tuningiem :D dlatego poszukaj sobie coś bardziej cywilizacyjnego i sportowego... Civc IV albo V na początek są idealne, nie dużo palą a jeszcze jak z LPG to tańsze koszta i jeżdżąc taką Hondą masz wyższy prestiż niż taką Calibrą :D
ale to tylko moje skromne zdanie :)
beka_18
Nowicjusz

Miejscowość: Pszczółki

05 Cze 2009, 19:58

beka_18 hehe dobre agro-tuning :P
zgadzam się z Tobą w 100%
Loosmo
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak (NIE) wjechać w dziurę? - porady
    W okresie przedwiośnia topniejący śnieg odsłania ubytki w nawierzchni. Dziury najlepiej omijać, ale nie zawsze można zrobić to w bezpieczny sposób. Kierowca ma jednak szansę zmniejszyć ryzyko uszkodzenia samochodu ...

05 Cze 2009, 21:13

Calibra kojarzy mi się z kupą blachy na 4 kołach oklejoną naklejkami i obwieszoną metrami neonów :grin: Tak jak pisali poprzednicy najlepsza będzie Honda Civic, samochód oszczędny i nie do zdarcia (japońskie silniki) :grin:
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie