Opel Corsa 1.4 albo Hyundai i20 1.2 oba z 2018 roku - który wybrać?

31 Maj 2021, 15:02

Witam,
planuje zakup samochód. Do wyboru mam dwie marki: Opel Corsa 1.4 albo Hyundai i20 1.2. Oba samochody są z 2018 roku, mają przejechane około 17 tys. km.
Problem albo nie, sama nie wiem, jest w tym, że hyundai był w flocie WORDu i jeździł na egzaminach. Miał małe zarysowania, ale zostały one naprawione. Czy jest on wart uwagi?
Bardzo proszę o jakieś rady.
karo3241
Obserwowany

31 Maj 2021, 16:21

karo3241 napisał(a):Problem albo nie, sama nie wiem, jest w tym, że hyundai był w flocie WORDu i jeździł na egzaminach. Miał małe zarysowania, ale zostały one naprawione. Czy jest on wart uwagi?
A nie ma on czasem dodatkowych pedałów na miejscu pasażera? Ja bym chyba odpuścił to auto. Jak by nie miało takiej historii to na pewno byłaby to lepsza opcja niż Corsa.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Maj 2021, 17:54

Jako samochód we flocie Wordu oczywiście miał, ale po powrocie do salonu zostały zdemontowane. Obawiam się jedynie o sprzęgło i biegi.
karo3241
Obserwowany

31 Maj 2021, 19:00

Wszystko zależy od ceny jeżeli jest atrakcyjna to można to rozważyć ale pamiętaj że przy późniejszej odsprzedaży może nie łatwo z taką historią auta. Decyzja należy oczywiście do Ciebie. Ja osobiście wolałbym i20 ale nie wiem czy bym kupił samochód z przeszłością z WORDu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Maj 2021, 20:21

Co to za "przeszłość"? 17 tysięcy to nowe auto a przebieg zrobiony muskając pedał gazu pod okiem gościa, który decyduje czy można delikwenta na drogę wypuścić. Po szkole jazdy można się zastanawiać ale samochodami w word jeżdżą ludzie, którzy z grubsza potrafią "normalnie" się poruszać
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Piski, luzy i stuki w zawieszeniu
    Zły stan techniczny pojazdów jest co roku przyczyną wielu wypadków drogowych. Jesienią warto sprawdzić stan zawieszenia swojego samochodu i przygotować go do bezpiecznej jazdy w trudnych warunkach zimowych. ...