Opel Corsa '99 - układ paliwowy POMOCY!!

07 Lis 2008, 14:00

Posiadam Opla Corse z 99 roku nr seryjny WOLOSBF68X4139517. Mam problem.Poniewaz ostatnio bylem w sklepie motoryzacyjnym postanowilem kupic plyn ktory przeczyszcza uklad paliwowy.Nastepnie pomimo instrukcji wlalem cala buteleczke do w polowie wypelnionego baku.Nastepnego dnia w trasie nagle zapalila sie pomaranczowa lampka od silnika samochod zgasl zatrzymalem sie i juz samochodu nie odpalilem.Zacholowalem go pod dom.Zapalam.Odpalil.Pojechalem na stacje benzynowa nalalem do pelna i pojechalem pod dom.jednak przed samym domem znowu zgasl i nie odpalil.Po 15 min znowu zapalil.

Ogolnie chodzi o to ze jak zapalam go przed domem to odpala,pozniej go zostawiam zeby chodzil przez jakis czas ale gasnie.i tak caly czas.jesli zas gdzies pojade dalej to znowu zapala sie ta lampka od silnika i musze sie zatrzymac po czym nie odpala.zapala przejade 2 km gasnie i tak do zaje...!!!

co mam robic pls HELP?!?!
p00int
Nowicjusz

• 07 Lis 2008, 15:50

Jedź do elektryka samochodowego niech podłączy auto pod komputer i sprawdzi co mu dolega. Teraz nie jestem w stanie nic powiedzieć. Może być wiele przyczyn.
    lukaszkomza
    Początkujący

Miejscowość: Więcbork

10 Lis 2008, 14:52

Sprawdzilem uklad paliwowy:pompa dziala,bak czysty(sprawdzalem reka czy nie ma jakich galaret w baku wydaje sie ok)przewody drozne az do silnika.kumpel powiedzial mi ze to moze byc przeplywomierz powietrza,sprawdzilem raz juz zostal wymieniony(pisze na nim "00 astra 1.2")cxzy to moze byc to?co jeszcze moge sprawdzic?
    p00int
    Nowicjusz

25 Sty 2009, 21:42

Daj podłączyć komputer i skoro wymieniłeś przepływomierz niech mechanik zobaczy jakie są wyniki twojej sondy lambda. Akurat ta część samochodu też jest odpowiedzialna za takie usterki. A w tym rodzaju samochodu lubi ona się popsuć.

Pozdrawiam i życze powodzenia
    bartek_remix :)
    bartek_remix
    Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

27 Sty 2009, 15:08

Tej usterki raczej nie wiąż z tym czyszczeniem układu paliwowego,pod warunkiem że zastosowałeś się do instrukcji użycia preparatu.Jeśli twoja usterka ma charakter stały i nie wydarza się czasami ale zawsze,to będzie ją można szybko wykryc na stanowisku diagnostycznym.
    Jedz na takowe! Jak jesteś poważnie chory,to też chodzisz do lekarza...
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Praktyczny mały samochód hybrydowy
      Samochody z alternatywnymi napędami od lat systematycznie zyskują na popularności, a prym w tym segmencie wiodą tańsze i bardziej praktyczne od samochodów elektrycznych modele z napędem hybrydowym. Ile kosztuje ekologia? ...