Opel Corsa B 1.0 KAT 98r. Brak mocy , prędkość max 80km/h sz

04 Sty 2012, 00:42

Witam. Posiadam Opla Corse B 1.0 KAT 98r. z gazem na którym wgl nie jeździ. Mianowicie mam taki problem samochód nie ma mocy. Przy odpalaniu chodzi w stylu traktora po chwili jest normalnie. Na 1 samochód jeszcze ma jakąś nikłą moc ale na 2 to jest masakra, muszę się rozpędzić na 1 do 40km/h aby wrzucić 2 oO . Najlepiej rozpędza się na 3 do 70 km./h wrzucę 4 max 80 km/h. Zdarzają się dni że rozpędzi się do 90km/h. 5 to wgl nie wrzucam bo tylko mi prędkość spada. Są również kłopoty z odpalaniem. Są dni , że odpali bez problemu a nieraz mogę go kręcić , pchać i nie zaskoczy ... Został wymieniony przepływomierz, cewka zapłonowa, silniczek krokowy . Lecz to nie przyniosło większego efektu dalej jest to samo . Czy może mieć z tym związek pompa paliwowa? , przepustnica , katalizator? czy może jakaś inna rzecz?

P.S cały czas na desce rozdzielczej pali się kontrolka silniczka (pomarańczowa)

Proszę o pomoc .. : )
weglu22
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 02 1993
Auto: Opel Corsa 1.0 KAT
  • 08 Lut 2012, 10:10

Ja mam podobny problem, pojawił się wraz z mrozami.
    Komputer pokazał przepływkę kupiłam new i dalej nie mogę odpalić.
    Na popych odpala normalnie, po chwili jak zgaszę to już kręci ok. ale po nocy za cholery odpalić nie idzie kręci kręci i d..a.
    Wczoraj wymieniłam świece na nowe i dziś przy -15 odpalił. Ale mocy nie ma dalej co to może być ?
    Jeden z mechaników upiera się że rozrząd-łańcuch przeskoczył o ząbek i stąd moje problemy. A ty kolego już rozwiązałeś problem ? ? ?
    trufelka
    Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2000
    Auto: Corsa B 1.0 12v
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Baryłka ropy naftowej i jednostka objętości
      Baryłka ropy naftowej to standardowa jednostka miary stosowana w przemyśle naftowym do określania ilości ropy naftowej. Jedna baryłka odpowiada 42 galonom amerykańskim lub około 159 litrom. 1 bbl (baryłka ropy naftowej) = ...