mój brat posiada opla corsę B. Wersja goła, jest w niej gniazdo zapalniczki jednak nie podłączone. Nie ma tam nawet kabli, chyba (te co na zdjęciu raczej od radia).
Dlatego prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie co, gdzie i jak podłączyć ?
Szczególnie jakie kabelki (+/-) mają iść do gniazdka, do której blaszki mają być podpięte. Zaznaczę, że jest tam również żaróweczka.
Fotka niezbyt dobrej jakości ale robiona telefonem mam nadzieję, że ktoś mi wyjaśni co i jak.
Na powiększeniu trochę widać te blaszki, ale nie wiem jaki kabelek gdzie podłączyć
Do środkowej wsówki + a do bocznej lewej(jak na foto) gdzie nie ma żarówki -. Żarówka zależy jak sterowana czy + czy - tak trzeba dać + lub -. Potem ciągniesz - niebieskim lub czarnym do jakieś blachy. Dobrze zedrzeć trochę lakieru do gołej blachy. Zakładasz oczko. + ciągniesz czerwonym kablem do klemy lecz po drodze dajesz bezpiecznik min. 20A.
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Poradnik kupującego #2 - Audi A4 B6 (2000-2004) Geneza Audi A4 o oznaczeniu producenta B6 wprowadzono do sprzedaży w 2000 roku jako sedan. W następnym roku dołączyła wersja kombi, a w 2002 roku kabriolet. Samochód dzieli wiele rozwiązań z poprzednim modelem o oznaczeniu ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.