Przy kazdym wlaczaniu i wylaczaniu silnika powinna sie wyswietlac kontrolka akumulatora a w moim Oplu Corsie B (94r) od kilku di sie nie pali i nie laduje mi sie akumulator pewnie alternator ale co moze byc przyczyna tego ze tej kontroli nie widac?
Najpierw sprawdz czy niebieski cienki kabelek jest podłączony do alternatora.Jak zewrze się ten kabelek do masy to po włączeniu zapłonu powinna się zaświecić kontrolka od ładowania.
Kontrolka jest włączona w obwod wzbudzania.Jeżeli nie świeci to usterki należy szukać w regulatorze, szczotkach lub w wirniku.
Jaki masz alternator Bosch czy Delco Remy?
alternator mam firmy BOSCH
to bede musial jechac z tym do mechanika bo ja jestem zielony w tym temacie
[ Dodano: Pon Sty 04, 2010 21:04 ] Okazało sie ze w alternatorze było coś pękniete i na wolnych obrotach napiecie bylo nawet dobre ale podczas jazdy spadalo i rozladowywalo akumulator.
Kupiłem nowy alternator i regulator i wszystko działa jak należy;]
5 wskazówek - jak zadbać o silnik diesla, by wystrzec się awarii? Silniki diesla znane są ze swojej długiej żywotności. Obecnie produkowane jednostki pracują cicho i są ekonomiczne pod względem zużycia paliwa. Eksperci sieci Q Service Castrol przygotowali zestaw najważniejszych porad, dzięki ...
Bezpieczna droga do szkoły - to w większości zasługa kierowców Wakacje już się skończyły i wkrótce uczniowie wrócą do szkoły. Bardzo ważne jest to, by docierali tam cali i zdrowi. Niestety, w Polsce statystycznie każdego dnia kilkoro dzieci w wieku 7-14 lat zostaje rannych ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.