Opel Corsa C

06 Sie 2009, 10:18

Witam, szukam właśnie samochodu do 20 tyś. i szczególnie interesuje mnie Opel Corsa C, chciałbym spytać o wasze uwagi na temat silnika, przebiegu itd. co radzicie w tej cenie ? chciałbym tez aby auto to miało dobre wyposażenie i mocny silnik. A może jakies inne auto w tej cenie?
pozdrawiam.
bartek_
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

06 Sie 2009, 10:34

Autko spoko tylko nie skuś się na silnik 1,0. To kompletna pomyłka...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

06 Sie 2009, 10:53

Na jakim silniku ci zależy? ropa czy benzyna? jeżeli benzyna to tak jak kubuch mówił unikaj silnika 1,0, ja posiadam silnik diesla 1,7 DTI 75 KM i zapewnia on temu auto dobrą dynamikę to japoński silnik Isuzu, po roku 2003 sa juz silniki 1,3 cdti to z tego co wiem konstrukcja fiata i tez sprawia sporo problemów.
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

06 Sie 2009, 15:16

to zależy od oferty, może to być i diesel i benzyna. A powiedzcie mi jak taka corsa będzie się zbierała i jeździła z silnikiem w dieslu 1.3 CDTI 70KM ? nie ukrywam, ze czasami chciałbym trochę nią poszaleć. I jeszcze gdzie najlepiej takiego auta szukać ? na stronach typu otomoto.pl czy giełdach samochodowych?
bartek_
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

07 Sie 2009, 13:19

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
może coś takiego ja tez mam wersje sportową tylko że z alumami opla i bardzo fajnie sie prezentuje
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2020
    Hala wypełniona autami klasycznymi - Auta luksusowe i sportowe np. Aston Marin Vanquish, Nissan GTR , Dodge Viper SRT Limited Edition, Ford Mustang Rouch, Corvetta C7, Lamborghini Huracan, unikatowe amcary, najciekawsze modele ...