Opel Corsa D - prośba o ocenę

04 Cze 2017, 17:45

Witam,
Jestem w trakcie poszukiwania Opla Corsy. Trafiłem na ciekawy model od osoby prywatnej, która kupiła auto w Polskim salonie Opla. Wszystko było by dobrze ale zastanawia mnie jedna rzecz. Pan poinformował mnie, że jego żona wjechała autem na za wysoki krawężnik i cofając zostawiła przedni zderzak na chodniku :D Auto było naprawione w salonie Opla (wszystkie części oryginalne) za kwotę 3700 złotych z kawałkiem. Czy jest możliwe że nowy zderzak z naprawą kosztował aż tyle? Maska i nadkola na pewno nie były malowane i również reflektory nie były zmieniane. Na dole wrzucam też wynik badania diagnostycznego z salonu Opla. Uważacie że jest ok? Zastanawiają mnie te różnice w przednich kołach... Niestety nie znam się na tym :? Z góry dzięki za pomoc :)
Opel Corsa D - prośba o ocenę
maciekb92
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Auto: Nie mam

04 Cze 2017, 18:41

Czy jest możliwe że nowy zderzak z naprawą kosztował aż tyle?

Możliwe

Na dole wrzucam też wynik badania diagnostycznego z salonu Opla. Uważacie że jest ok?

Dopuszczalna różnica w siłach hamowania na jednej osi to 30%, tutaj masz 11 także bez tragedii. Takie coś wynika często ze zwykłego zużycia elementów - zestawy naprawcze zacisków powinny pomóc (zależy jeszcze czy to nie wina klocków/tarcz, które mogą się nadawać już na szrot)
Amortyzatory z przodu też już długo nie pojeżdzą
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Cze 2017, 19:01

Dzięki za odpowiedź! Jeszcze tak z ciekawości? Jaki jest orientacyjny koszt wymiany amortyzatorów z przodu?
maciekb92
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Avensis silnik 2.0 D-4D Powerboost
    Avensis 2.0 D-4D Powerboost rozwija moc 150 KM (o 26 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 350 Nm (w zakresie 1600-2800 obr./min., o 40 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Dzięki temu przyśpieszenie ...