Opel corsa - gaśnie po 15 minutach i nie idzie odpalić

03 Mar 2008, 15:03

Witam
mam taki problem z oplem corsa rocznik 1999 poj 1.0. Odpalam samochód (jest zimny) działa jakieś 15 minut po czym gaśnie i nie idzie go odpalić. Trzeba poczekać jakiś czas az ostygnie i wtedy znowu zapala. Samochód byl podłączony pod komputer i wykazało, że jest problem z "Czujnik HALA/MRE na wale rozrządowym" ale po wymianie tej części problem istnieje nadal. Czy ktoś może wie co jest nie tak??? bylbym wdzieczny za pomoc...
Ostatnio edytowany przez endriu, 03 Mar 2008, 23:09, edytowano w sumie 1 raz
endriu
Nowicjusz

• 03 Mar 2008, 20:48

jak autko zgaśnie należy dojść z jakiej przyczyny.czyli musisz sprawdzić czy zanika iskra czy też paliwo nie dochodzi.jak silnik zgaśnie wykręć swiece i sprawdz iskrę.jezeli jest iskra trzeba sprawdzić dopływ paliwa
    chicken19
    Zaawansowany

03 Mar 2008, 23:08

nie ma ani iskry ani paliwa
    endriu
    Nowicjusz

04 Mar 2008, 00:04

Może być uszkodzona wiązka.Sprawdź czy jest sygnał z czujnika Halla.Na przewodzie czarno-żołtym w czasie kręcenia powinno zmieniać się napięcie 0-5V.Czujnik Halla ma zasilanie z ECU 5V.Czujnik na wale korbowym i na walku rozrządu są zsynchronizowane jak sygnały z nich nie beda zgodne w fazie to też nie ma iskry.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

04 Mar 2008, 20:27

miałem taki problem i gdzies o tym pisałem....szukaj gdzies tematu o UNO...
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...