Opel Corsa - jak odzyskać dowód?

10 Maj 2014, 17:55

Witam, jak pisze w złym dziale prosze o przeniesienie do dobrego - kilka miesiecy temu został zabrany mojemu tacie dowod i odesłany do mojego dawnego miejsca zamieszkania(400km), zabrany został za peknieta szybe i coś tam jeszcze, chciałbym ją naprawić i odzyskać dowód, karteczki od nich nie mam, co mogę zrobić w tej sytuacji??
uefa08
Nowicjusz

Auto: Nie mam

10 Maj 2014, 19:53

Musisz wykonać na SKP przegląd dodatkowy na wpisane w pokwitowaniu usterki stwierdzone przy kontroli przez policję.Pojawia się tu faktycznie problem-jakie sprawdzać usterki jak nie ma pokwitowania... :?: Myślę ze na policji juz nic nie wskorasz bo DR został odeslany do WK w miejscu jego wystawienia.Mozesz spróbować zadzwonic do WK gdzie został odeslany zeby dostać od nich zaświadczenie-ksero pokwitowania/nie wiem czy policja do nich to przesła.. :?: /i wykonać wtedy dopiero przegląd dodatkowy.Ja osobiscie bym zadnego przeglądu nie wykonał dopóki bym nie miał białego na czarnym...A przegląd okresowy ma jeszcze wazny... :?:
Ostatnio edytowany przez silvo44, 11 Maj 2014, 07:10, edytowano w sumie 1 raz
Powód: zbędny cytat
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Maj 2014, 13:16

uefa08 napisał(a):karteczki od nich nie mam,

Zadajmy pytanie - a gdzie jest ta karteczka?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...