REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pytanie brzmi jaki jest sens instalacji w takim małym szkrabie, który nie spala hektolitrów paliwa? Należy pamiętać, że sekwencyjne LPG potrzebuje też trochę czasu na przełączenie się, a więc jeśli jeździsz na krótkich dystansach (kilka km) nie ma zbytnio sensu - będziesz jeździć zazwyczaj i tak na benzynie.angela napisał(a):Szukam silnika benzynowego o pojemności powyżej 1,2 litra (min. 80KM) i z instalacją LPG (jeśli nie będzie, będę montować). Auto musi być 5 drzwiowe.
nie lepiej zainwestować w coś segment wyżej, w stylu Megane, Astry, Focusa, Corolli? Auta nieznacznie większe (nie będzie większego problemu z manewrowaniem), ale na trasie o wiele wygodniejsze od miejskich toczydełek.angela napisał(a):Samochód będzie użytkowany m.in. na długich dystansach
angela napisał(a):Nie. Jestem już zdecydowana. Te będą idealne. Czekam na opinie o samochodach wspomnianych wyżej
nie wiem jakie masz doświadczenie z tym wozem, ale ja trochu pomykałem (wprawdzie jako adept sztuki prowadzenia, ale coś mogę powiedzieć o jego prowadzeniu). Auto jest ciasne i niezbyt wygodne w trasie (jechało się kilkukrotnie obwodnicą Siewierza i S1 do i z Częstochowy). Prowadzenie przy wyższych prędkościach utrudnia silnie wspomagany układ kierowniczy, ale to w sumie standard w tej klasie. A że autorka tematu wie lepiej...łysy30 napisał(a):Ja nieco inaczej niż mike polecam Tobie Swifta
mike napisał(a):nie wiem jakie masz doświadczenie z tym wozem