21 Kwi 2015, 14:23
Witam.
Interesuje mnie Opel Insignia 1.8 benzyna, chcę go kupić jako auto rodzinne, rodzina 4 osobowa, trasy krótkie, roczny przebieg około 10-12 tys. km. Trasy średnie(150 km - 200 km) może z 2 razy w roku, trasy długie też może z raz w roku wyskok do Niemiec (1000 km w jedną stronę).
Chciałbym to autko kupić i zamontować instalację lpg. Na gazie jeżdżę już około 12 lat i uważam, że jest to super sprawa i mam do Was prośbę o informacje:
Czy silnik 1.8 w insigni nie ma problemów przy inastalacji lpg ?
Czy insignia sprawdzi się jako auto rodzinne (z tyłu by siedziała dwójka dzieci mają 140 cm i 150 cm wzrostu).
Nie chcę disla, bo co chwilę słyszę na temat disli złe opinie, a to jakiś filtr cząsteczek stałych siada, a to inne jakieś tam rzeczy.
Proszę, doradźcie mi co do Opla Insignia 1.8 benzyna, znalazłem z roku 2009 77 tys km przejechane od prywatnego właśćicela, który jest drugim właścicielem tego autka, cena 43000 zł.
Bardzo mi się to auto podoba i żonie też, ale czytam o nim już od jakiegoś czasu, opinie różne i bardzo dobre i średnie, czasem dośc negatywne, ale czytam o autach już od dośc dawna, i w sumie, ludzie na każde auta narzekają i chwalą je, obojętnie jakiej marki, przejrzałem dużo artykułów, i każda marka samochodu jest i chwalona i ganiona.
Chcę kupić auto, którym pojeżdżę conajmniej z 5 lat, auto nie awaryjne i stosunkowo tanie w eksploatacji,, nie chcę non stop odwiedzać tylko serwisy naprawcze, chcę go przerobić na gaz lpg, i ma to być auto dla 4 osób, 2 dorosłych i 2 dzieci, aktulnie użytkuję lanosa sedan, więc podejrzewam, że przesiadka na insignie to będzie dla mnie kosmos pod względem komfortu.
Wszystkie rady i opinie są mile widziane !