Opel Insygnia - zakup. Jak z awaryjnością i spalaniem?

24 Lut 2022, 10:45

Witam. Spodobało mi się auto opel insygnia. I chciałbym kupić. Problem w tym że nie mam zbyt dużej wiedzy na temat aut, siników czy też awaryjności i spalania. Mam do dyspozycji 35 tys. autem często poruszam się po mieście i co jakiś czas wypad z rodziną nad morze. Jaki model insygnia polecacie. Ważna jest ekonomia awaryjność, dzięki z góry za pomoc
Paweł744
Nowicjusz

24 Lut 2022, 12:17

Może być ciężko kupić "insygnie" bo taki model w przyrodzie nie występuje. Jeśli chodzi o insignię to rynkowy średniak, da się kupić za taką kasę lepsze auto, chocby mondeo
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Lut 2022, 12:19

Jakiś konkretny model?
Paweł744
Nowicjusz

24 Lut 2022, 12:40

franccc i inni - skończcie już łapać za słówka, bo za każdym razem czepiacie się tej "insygni". Każdy wie o co chodzi, a powielacie głupie sprostowanie. W tematach innych aut, też ludzie walą inne błędy i jakoś nikt nie poprawia, tylko tego Opla się czepiacie.
Tom88T
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: 508
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Lut 2022, 12:48

A więc to przytyczka do pisowni była... :cry: więc nadal czekam na wskazówki co do tego opla.
Paweł744
Nowicjusz

24 Lut 2022, 13:45

Co innego zrobić literówkę czy po prostu nie ogarniać terminów motoryzacyjnych a co innego nie potrafić czytać :ok:

To było jedno i drugie. Tak naprawdę największym plusem insigni jest wygląd (jeśli się komuś akurat podoba) a technicznie jest tak sobie. Chyba jedyną sytuacją kiedy można ją "polecać" jest poszukiwanie auta z automatem, który nie pociągnie po kieszeni aż tak jak dwusprzęgłowe kontrukcje.

Druga sprawa, że nie napisałeś ani słowa o tym czego oczekujesz od auta, nic o wielkości, rodzaju nadwozia, silniku itd. więc nie można ci jak na razie wskazać na czym skupić uwagę
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Lut 2022, 13:53

W sumie kwota mi wzrosła do 45 tys.
Auto kombi lub z większym kufrem
Silnik max 2l (disel czy benzyna) chciałbym aby sylwetka była w miarę nowoczesna oraz aby auto było mało awaryjne.
Paweł744
Nowicjusz

24 Lut 2022, 17:26

Peugeot 508 będzie lepszym pomysłem :lol:
toyman40
Stały forumowicz

24 Lut 2022, 19:39

Dobre opinie o trwałości zbiera 1.4Turbo ale trochę słabawy choć moment i tak lepszy niż w 1.8 L. Mimo wszystko uderzyłbym w diesla 2.0 bo ceny części są na akceptowalnym poziomie. Ale to nie jest auto, które z dużym przebiem będzie bezawaryjne. Po prostu licz sie z naprawami. te 6 tys. zł na rok musisz liczyć spokojnie.
LKempinski
Początkujący

Zdjęcia: 2