REKLAMA
witam.mam pewien problem z moim kadziem 1.3 benzyna+lpg.samochod jakies dwa miesiące temu miał wymienianą uszczelke pod głowicą i zakładane nowe pierścienie.
pierwszy problem to silnik nie osiąga normalnej temperatury-wczesniej wskazówka była mniej wiecej w połowie skali a teraz na trasie ledwo sięga pierwszego pola.przy jezdzie w mieście temperatura jest tak jakby ok ale w trasie juz spada.pomyślałem ze to może termostat bo kadet jest rocznik 84,a poza tym od czasu naprawy w układzie ma zalaną wode zamiast płynu letniego i pomyslałem ze może dostał kamienia od tej wody i sie zatrzymał otwarty cały czas.to sie stało z dnia na dzien-wieczorem wróciłem do domu i było ok a rano jade i patrze ze silnik zimny jest.mam racje,to termostat?
drugi problem to olej.po tym remoncie bierze jak ch...a.nie wiem co jest.wszystkie uszczelki są nowe i nigdzie nie widać zeby leciał.na wale i wałku rozrządu symeryngi tez wymienione na nowe.z tłumika nie leci niebieski dym i nie czuć zeby smierdziało palonym olejem.olej ma wlany mineralny Lotos Gas.pierscienie mi wymienili na nowe i docierałem je delikatnie jeżdząc.predkośc maksymalna to 155,przed remontem było 160.silnik ciągnie dobrze i zapala bez problemu.
pomózcie mi.z gory dziękuje.pozdrawiam