Opel Kadett Kat 1.3 - Problem z odpalaniem.

15 Cze 2010, 12:13

Witam. Mam pewien problem z odpalaniem nieraz autka. Nie wiem czy to wina juz słabego akumulatora czy tez innych rzeczy typu rozrusznik czy tez brakuje masy czy cos.
Więc rano odpaliłem autko normalnie przejechałem jakies pare kilometrów, autko mi zgasło jak stałem na swiatłach i nie mogłem juz odpalic, wogole jak chcialem odpalic to nic... kontrolki swieciły i jak chcialem odpalac tak jakby gasły ale widac ze sie jeszcze leciutko palą. Przy przekrecaniu kluczyka nawet nie ma rozruchu, mysle ze akumulator chyba jest wyładowany kompletnie i nie daje mocy juz do rozrusznika?? co sadzisie o tym?? Jezeli chodzi o popych to z 2 normalnie odpala jak go pchne, zdarzyło mi sie to 3 raz wczesniej jak odpaliłem na popych troche pojezdziłem to potem mogłem odpalic aytko normalnie a teraz juz nie moge...
malin1988
malin1988
Nowicjusz

Miejscowość: Wałbrzych

28 Lip 2010, 18:44

Mysle ze to bedzie akumulator, ale i tez alternator, poniewaz jak jechales to aku powinien ci sie naladowac, ale tego nie zrobil.
krokodul
Nowicjusz

Miejscowość: Twardogóra

28 Lip 2010, 19:39

malin1988 napisał(a):co sadzisie o tym

Akumulator do wymiany.Widocznie juz swoje przezyl... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

31 Lip 2010, 15:27

Pewnie akumulator do wymiany, należałoby się też zainteresować alternatorem lub w dalszej części rozrusznikiem. Ale to zostaw na później. Czy jak naładowałeś akumulator to problem znikł ?Sprawdz tez ładowanie będziesz wiedział czy alternator ładuje prawidłowo . To narazie tyle napisz co wyszło z tego
rikiMor0102
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: góral podbeskidzia
Prawo jazdy: 01 08 2005
Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4