Opel Meriva - demontaż elementów tylnej klapy

06 Lip 2021, 09:47

Jak wymontować szybę a także elementy logo (+napisy) z tylnej klapy Opel Meriva 2007. :?: Czy jest to możliwe tylko w serwisie, czy nalezy tu użyć specjalnych środków. :?:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Dziękuję.
Gość77142

06 Lip 2021, 10:33

Szybę musisz wyciąć najlepiej kup sobie taką stalową linkę do wycinania szyb będziesz miał do niej uchwyty na końcach i powinno pójść gładko.

Znaczki są przyklejone i ja do usuwania takich elementów używam żyłki którą po prostu przecina się taśmę pod znaczkiem i po sprawie. Później zostaje tylko oczyszczenie elementu od wewnętrznej strony. Zwróć uwagę że niektóre znaczki mają bolce jak chyba ten opla na środku klapy więc trzeba żyłką umiejętnie operować w koło bo przez bolce nie przejdzie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Lip 2021, 10:42

Rokiko napisał(a):kup sobie taką stalową linkę do wycinania szyb

Czy mógłbyś zapodać przykładowy link.
Oczywiście co do elementów chodzi o te loga z tworzywa, sądziłem że można je tylko jakoś podważyć. Z technicznego punktu widzenia, najgorzej z szybą, nie ma jakichś filmów instruktażowych?
Gość77142

06 Lip 2021, 11:44

Gość77142 napisał(a):Oczywiście co do elementów chodzi o te loga z tworzywa, sądziłem że można je tylko jakoś podważyć.
Tylko w ten sposób bardzo łato je uszkodzić i połamać.

Gość77142 napisał(a):Czy mógłbyś zapodać przykładowy link.
Jest tego sporo od samych linek po całe zestawy do demontażu szyb np. https://allegro.pl/kategoria/obsluga-sz ... 5?order=qd

Gość77142 napisał(a):Z technicznego punktu widzenia, najgorzej z szybą, nie ma jakichś filmów instruktażowych?
Są i to jest ich sporo :) na YT. Nie jest to takie trudne jak Ci się wydaje.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35