Opel Monterey czy mitsubishi l200

05 Kwi 2010, 11:55

Witam.
Mam maly dylemat przy wyborze auta w teren,potrzebuje auto do jeżdzenia po malo uczęszczanych polnych drogach,czasami w duzym blocie lub śniegu.Zastanawiam się nad montereyem lub l200,niestety posiadam tylko 15 tyś. zl. na samochod ktory z tych dwóch aut wedlug was lepiej sie spisze w terenie,bedzie mniej awaryjny i bardziej ekonomiczny.
pozdrawiam
lenser1
Nowicjusz

Miejscowość: Wroclaw

05 Kwi 2010, 12:13

chcesz porównać terenówke z pickupem :mrgreen:
ale ok
L200 większa paka, teoretycznie mniej pali (ale ten literek różnicy nie robi) lekka d..a
Montek terenówka z bagażnikiem, ;) silniki dość dobre tragedii nie ma ;) delikatnie mocniejsze nisz L200
obydwa mają niezależny zawias z przodu, sztywniaka z tyłu, reduktor z dopinanym na sztywno przodem,L200 ma tył na resorach Montek na springach,

jeśli nie wozisz nic takiego co by wymagało pickupa kup montereya, jeśli wozisz duże brudne rzeczy kup L200
nie kupuj auta za całą sume i tak trzeba w nim zrobić pakiet startowy (oleje rozrząd, prawdopodobnie opony, drobne duperele cirka abałt 3-4 tysie)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Kwi 2010, 12:31

pocieszny jak jest z awaryjnością tych dwóch aut?
lenser1
Nowicjusz

05 Kwi 2010, 12:36

w Twoim budżecie to będzie auto z połowy lat 90 max, i tu zależy jaki stan trafisz, mam kolegów którzy mają l200 z 91 roku i oprócz spraw bierzących nic w nim nie robią, mam też takich którzy nie wychodzą z pod auta :mrgreen:
ogólnie wg zasady jak kupisz tak będziesz remontował ;) osobiście szukał bym montka w dieslu, dobre auto :) albo 3,0 V6 :twisted:
na standardową zawieche wejdą ci kółeczka 32 cale a na tym już można spokojnie pomykać, silnik diesla wypije koło 10 w trasie, V6 16-17 l LPG
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

07 Kwi 2010, 18:27

ja mając porównanie diesel benzyna nie kupiłbym montka w dieslu :)
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców

07 Kwi 2010, 19:45

croochy a co nie tak jest z dislowskim montkiem?
lenser1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

08 Kwi 2010, 06:57

muł okropny, podjazdy gdzie ja robiłem bez reduktora, kumpel w dieslu wrzucał reduktor a i tak sie dławił :roll:

nie wiem może jego jest jakis zmulony względem inncyh diesli, może za mała dawka paliwa, ale dla mnie była tragedia
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców