Opel Monterey - kierunki

06 Lip 2012, 15:45

Witam.
Mam problem z kierunkowskazami, mianowicie:
- gdy się włączy lewy - działa
- gdy włączam prawy słychać czasami bzyczenie przekaźnika a czasami nie - brak jakiego kolwiek świecenia żarówek ??????
- awaryjne działają,
- żarówki sprawne,
pytanie brzmi czy może tu mieszać włącznik awarii lub przełącznik kierunków przy kierownicy? jeszcze tego nie rozbierałem,
no to w błotko.....
kris_&N
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iława

06 Lip 2012, 16:36

Montka nie mam (ale w niedzielę się w niego zaopatruję) lecz w poprzednim autku rozbierałem te tematy, były takie blaszki na które najeżdżały powiedzmy bolce jak np. dajesz manetkę w dół (lewoskręt) to obwód się zamyka, jak do góry (prawoskręt) inny obwód się zamyka. Jeżeli patent jest podobny to przypuszczam że mogło coś zaśniedzieć - może przeczyszczenie, albo troszkę cyny? Chyba że topiłeś czołga i wiązki gniją? Może również przerywacz szwankować, siedzę w elektronice i takie rzeczy lubią się zestarzeć użytkowane nawet w najlepszych warunkach :)
pozdrawiam
Lok
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

10 Lip 2012, 13:27

witam,
może i to byc to, żeby się dostac do przełącznika trzeba plastiki i kierownice zdjąc?
no to w błotko.....
kris_&N
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iława
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i20 1,0 T-GDi MT o mocy 100 KM
    Hyundai i20 posiada silnik benzynowy generujący równe 100 KM o pojemności jednego litra i tym samym umożliwia on sprint do "setki" w czasie 10,7 sekundy. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów ...