Opel Monterey - kierunki

06 Lip 2012, 15:45

Witam.
Mam problem z kierunkowskazami, mianowicie:
- gdy się włączy lewy - działa
- gdy włączam prawy słychać czasami bzyczenie przekaźnika a czasami nie - brak jakiego kolwiek świecenia żarówek ??????
- awaryjne działają,
- żarówki sprawne,
pytanie brzmi czy może tu mieszać włącznik awarii lub przełącznik kierunków przy kierownicy? jeszcze tego nie rozbierałem,
no to w błotko.....
kris_&N
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iława

06 Lip 2012, 16:36

Montka nie mam (ale w niedzielę się w niego zaopatruję) lecz w poprzednim autku rozbierałem te tematy, były takie blaszki na które najeżdżały powiedzmy bolce jak np. dajesz manetkę w dół (lewoskręt) to obwód się zamyka, jak do góry (prawoskręt) inny obwód się zamyka. Jeżeli patent jest podobny to przypuszczam że mogło coś zaśniedzieć - może przeczyszczenie, albo troszkę cyny? Chyba że topiłeś czołga i wiązki gniją? Może również przerywacz szwankować, siedzę w elektronice i takie rzeczy lubią się zestarzeć użytkowane nawet w najlepszych warunkach :)
pozdrawiam
Lok
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

10 Lip 2012, 13:27

witam,
może i to byc to, żeby się dostac do przełącznika trzeba plastiki i kierownice zdjąc?
no to w błotko.....
kris_&N
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iława
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Renault na salonie Rétromobile
    Renault na salonie Rétromobile, obowiązkowym wydarzeniu dla wielbicieli zabytkowych samochodów, odbywającym się w dniach 5-9 lutego 2020 roku na terenach wystawienniczych przy Porte de Versailles (hale 1, 2 ...