Opel Omega 2.4i - odpalanie

09 Sty 2010, 00:26

Od kąd zaczeły sie wieksze mrozy mam problem z uruchomieniem silnika jak jest zimny na LPG dodam że parownik był wymieniany 3 lata temu i nie sądze zeby już sie zuzył. jak zakrece pierwszy raz to załapie a potem to juz nic można krecic az akumulator padnie a nie zapali. jak by ktoś wiedział co moze jej dolegac to niech pisze, z góry dzięki
rafal1992661

• 09 Sty 2010, 09:58

toz to normalne ze na wiekszych mrozach nie bedzie palil parownik moze byc nowy a gaz i tak zamarznie przed odpalemniem sprobuj parownik polac goraca woda:P
    kamilszczak01

09 Sty 2010, 10:48

Panowie co montowali LPG nie mówili, że na gazie się nie odpala?
    Kubuch
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
    Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2013

09 Sty 2010, 22:44

siema, sluchaj ja mam juz 3 auto na gaz i nigdy nie odpalam na gazie, musisz odpalac na benzzynie i chwilke poczekac, kiedys mi mechanik powiedzial ze silnik musi miec okolo 33 stopni i wtedy przelanczasz na gaz, faktycznie to dziala i zauwazylem ze to najlepszy sposob, zwroc uwage ze jak odpalisz zimne auto na benzynie to on ma mniejsze obroty i idzie ssanie, a na gazie jak odpalisz to musisz go trzymac na pedale gazu bo inaczej tobie zgasnie... wiec moja rada jest taka iz odpalaj na benzynie a potem dopiero lpg... pozdrawiam
    mariorox
    Nowicjusz

Miejscowość: poznań
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczny samochód – to może się opłacić
      Chociaż zanieczyszczenie środowiska to problem, z którym borykamy się już od lat, obecnie coraz więcej ludzi, firm i władz publicznych stara się coś z tym zrobić. Świadomość ekologiczna rośnie, a to jeden z głównych ...