Opel Omega 2.5 TD - problem z odpaleniem

14 Gru 2008, 14:55

witam. mam taki problem z oplem omega B 2.5 td rok 1994. otoz jak jest zimny to nie chce odpalic. kreci, kreci tak jakby juz mial zalapac i nic. moge tak sobie krecic az akumulator mi sie rozladuje. jak odpali i go zgasze to odpali odrazu. najgorzej jest pierwszy raz zeby odpalil. dodam ze w kwietniu pompa wtryskowa byla w regeneracji i wymianiane byly swiece. prosze o pomoc
szwejasek
Nowicjusz

Miejscowość: włocławek
  • 14 Gru 2008, 16:17

A dymi na biało zaraz po odpaleniu? Może źle jest ustawiony kąt wtrysku paliwa
    NFSU9
    Aktywny

Miejscowość: WWA
    Auto: 350z
    Silnik: 3.5v6 300km

14 Gru 2008, 18:07

sprawdz czy na świecach jest napięcie.mogą nie dostawać prądu
    chicken19
    Zaawansowany

14 Gru 2008, 18:40

dymi na bialo po odpaleniu, a jak przegazuje to czarno
    szwejasek
    Nowicjusz

15 Gru 2008, 15:24

szwejasek napisał(a):witam. mam taki problem z oplem omega B 2.5 td rok 1994. otoz jak jest zimny to nie chce odpalic. kreci, kreci tak jakby juz mial zalapac i nic. moge tak sobie krecic az akumulator mi sie rozladuje. jak odpali i go zgasze to odpali odrazu. najgorzej jest pierwszy raz zeby odpalil. dodam ze w kwietniu pompa wtryskowa byla w regeneracji i wymianiane byly swiece. prosze o pomoc
    szwejasek
    Nowicjusz

16 Gru 2008, 17:55

wymien zaworek zwrotny na pompie wtryskowej i bedzie paliła na dotyk jezeli pompa jest dobra
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
      Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...