Opel omega

11 Lut 2011, 12:25

Witam , moze wy mi pomozecie. Okolo roku temu kupilam opla omege w kombi i niedawno dowiedzialam sie ze moj byly chlopak sprzedal go za mnie podpisujac sie moim nazwiskiem. Mam pytanie jak odzyskac ten samochod poniewaz jeszcze jest niewyrejestrowany gdyz ostatnio dopiero znalazlam umowe sprzedazy. Co moge zrobic? Przychodzi mi do zaplacenia OC a ja nie placilam go. Pomozcie. Z gory dziekuje
anulka100
Nowicjusz

Miejscowość: Złotoryja

11 Lut 2011, 13:55

anulka100 napisał(a):jeszcze jest niewyrejestrowany gdyz ostatnio dopiero znalazlam umowe sprzedazy.

Jak masz dane nowego nabywcy to złóz mu wizytę i powiedz co i jak.Postrasz go ze jak Ci nie odda samochodu to czekaja go wycieczki po sądach itp,itd..... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Lut 2011, 14:26

zgłosić sprawe na Policje,
oszustwo i fałszerstwo jest karalne,
a ktoś kto wiedział o fakcie podpisania umowy nie przez właściciela odpowiada za współudział w celu osiągnieęcia korzyści majątkowych :mrgreen:
ogólnie jak jesteś w stanie udowodnić że auto jest Twoje a nie Ty się podpisałaś to mają przesrane :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

11 Lut 2011, 17:17

Jeżeli samochód był zarejestrowany na ciebie, a sprzedał go ktokolwiek inny, to znaczy, że ten ktoś ukradł samochód i sprzedał go, podrabiając podpis. Za coś takiego jest więzienie i twój były chłopak chyba sobie nie zdaje z tego sprawy.
Ja proponuje sprawę spróbować rozegrać najp-ierw grzecznie - jeżeli ty byłaś właścicielem, to skontaktuj się z tym chłopakiem ( chyba, że go nie lubisz już :wink: ) i powiedz mu, że ma ci oddać pieniędze oraz umowę kuona-sprzedaży, bo jest ci potrzebna do wypowiedzenia OC. Jeżeli się nie zgodzi, albo nie będziesz się mogła z nim skontaktować, to musisz zgłosić sprawę na policję i powiedzieć im o wszystkim. Oni gościa znajdą i porozmawiają z nim po swojemu.
Sprzedany samochód najp[rawdopodbniej wróci do ciebie, ale co do tego nie jestem pewny na 100%, bo wszystko zalezy jak policja potraktuje sprawę - czy będzie to samochód skradziony czy tylko podrobienie podpisu celem uzyskania korzyści majątkowej.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Lut 2011, 17:28

MotoAlbercik napisał(a): czy będzie to samochód skradziony czy tylko podrobienie podpisu celem uzyskania korzyści majątkowej.

MotoAlbercik, myślę/pewny nie jestem/ze jednak w grę wchodzi druga ewentualność.Przeciez"sprzedajacy"miał wymagane dokumenty a wymieniony i faktyczny wlasciciel tego pojazdu nie dokonał zgloszenia o zadnej kradziezy.
MotoAlbercik napisał(a):Ja proponuje sprawę spróbować rozegrać najp-ierw grzecznie

Ja od tego tez bym najpierw zaczął lub jak pisałem wyzej.Droga przez policję i sady jest długa i uciązliwa/nie mówiąc o kosztach/ Na to zawsze ma czas...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Lut 2011, 17:44

A ja powiem tak jak myślał, że jest taki mądry i cwany to nawet bym się nie zastanawiał tylko od razu poszedł bym na policję z tą umową policja by się tym zajęła a kupujący nie przerejestrował by samochodu na siebie. Oczywiście jak chcesz być dobroduszna to możesz najpierw dzwonić i pytać ale szczerze mówiąc to jak zrobił to za twoimi plecami na wiele bym nie liczył.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX 450h - duży luksusowy SUV
    RX 450h to duży luksusowy SUV o długości 4,89 m z napędem hybrydowym o mocy 313 KM, który przyspiesza do setki w 7,7 s. Zużycie paliwa wg WLTP wynosi od 7,6 l/100 KM. Testerzy Consumer Reports uzyskali średni wynik ...