Opel Signum 2 problemy ...

15 Lip 2009, 20:16

Witam ... jakiś czas temu pisałem o problemie z migającym ekranem wyświetlacza - problem nadal istnieje - nie miałem czasu się tym zająć --- jednak zauważyłem, że w tym samym momencie co miga ekran wyświetlacza gasną i zapalają się światła postojowe - tym samym jak przełączę pokrętło w pozycję 1 czyli światła postojowe to one po prostu NIE świecą ..... jednak zapalają się gdy przełączam pokrętło na światła mijania i świecą razem z światłami mijania ...... moje pytanie brzmi czy to wina jakiegoś przekaźnika ? bezpiecznika ? czy samego pokrętła do świateł ???
druga sprawa to dziś ze 2 razy zaświeciła mi się kontrolka ASR - raz przed garażem jak wyjeźdzałem - po czy zgasła po ok. 1 minucie i później jak wracałem do domu świeciła się przez ok 30 minut po czym zgasła .... czy to początki jakieś awarii ? jak temu zaradzić ? proszę o pomoc w miarę możliwości pilną ponieważ za chwilę jadę samochodem na wakacje ....
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna
  • 15 Lip 2009, 20:26

Na sam początek polecam wybrać się do serwisu podłączyć auto pod kompa i sprawdzić co tam pokaże.
    stasiowski121

15 Lip 2009, 22:07

Z tymi swiatlami to wina jest raczej pokretla, Z tym ASR-em to moze byc jakis blad.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

20 Lip 2009, 08:55

małe sprostowanie - to nie ASR tylko ESP się zapala i to nawet nie muszę jechac ... wystarczy że odpalę auto - i wciśnę hamulec i od razu zapala się ESP - dodatkowo zapaliła mi się na komputerze " check brake light switch" co to za błąd ??? czy jest to coś związane z tempo metrem ?? bo jak świeci mi się ESP nie działa Tempomat .....

p.s udało się wyeliminować mrugający ekran komputera - przyczyna - uszkodzony przełącznik świateł - postojowe- drogowe - długie. - równocześnie jak mrugał ekran mrugały postojówki -

[ Dodano: Wto Lip 21, 2009 13:50 ]
    dopiero w poniedziałek o 15 jadę do Opla w Rudzie Śląskiej ... Kanclerz... zobaczymy co powie komp.

[ Dodano: Pon Lip 27, 2009 22:07 ]
    ok więc tak problemy zostały rozwiązane :-)
    więc fachowcy w Rudzie Śląskiej konkretnie w serwisie Kanclerze (pan Szymon) zabrał się za mojego signuma. i do wymiany:
    - jakiś przełącznik sterujący abs - koszt 80 zł (to jakiś czujnik czy przełącznik nie wiem dokładnie)
    - jesli chodzi o tempomat - wymiana załącznika zespolonego (razem z migaczami) koszt oryginalnej części z montażem 200zł .
    - przeprogramowanie czujnik deszczu (już działają)
    - przeprogramowanie czujników ciśnienia w oponach z 16 " na 17" i wszystko śmiga :-)

podsumowując koszt kompletny naprawy + kompletna diagnostyka razem 480 zł

jestem bardzo zadowolony z obsługi w kanclerzu naprawdę !! - wcześniej byłem w Katowicach w M7M cars - szczerze odradzam tych partaczy !!!!!! chcieli wymienić modył esp + jakiś moduł abs-u razem 3500zł !!!!!!!! maskara ..... ale na szczęście udało znaleźć się rzetelny serwis !! :-)
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
    adam-and1
    Aktywny

Miejscowość: Katowice
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: szukam igły ;-)
    Paliwo: Benzyna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti type 57 Sc Atlantic
      Bugatti Type 57 SC Atlantic. Produkcja modelu type 57 zaczeła się w 1934 roku i trwała aż do 1940. Wersja Atlantic weszła do produkcji w 1936 roku.Jean Bugatti był synem założyciela tej szlachetnej marki i zarazem projektantem ...
      Mitsubishi i-MiEV najlepszym ekologicznym pojazdem
      Model i-MiEV, oferowany przez Mitsubishi Motors Australia Limited (MMAL), został ogłoszony przez magazyn Green Lifestyle najlepszym ekologicznym pojazdem na rynku w Australii. Ten w pełni elektryczny model wywalczył najwyższe ...