małe sprostowanie - to nie ASR tylko ESP się zapala i to nawet nie muszę jechac ... wystarczy że odpalę auto - i wciśnę hamulec i od razu zapala się ESP - dodatkowo zapaliła mi się na komputerze " check brake light switch" co to za błąd ??? czy jest to coś związane z tempo metrem ?? bo jak świeci mi się ESP nie działa Tempomat .....
p.s udało się wyeliminować mrugający ekran komputera - przyczyna - uszkodzony przełącznik świateł - postojowe- drogowe - długie. - równocześnie jak mrugał ekran mrugały postojówki -
[ Dodano: Wto Lip 21, 2009 13:50 ]dopiero w poniedziałek o 15 jadę do Opla w Rudzie Śląskiej ... Kanclerz... zobaczymy co powie komp.
[ Dodano: Pon Lip 27, 2009 22:07 ]ok więc tak problemy zostały rozwiązane
więc fachowcy w Rudzie Śląskiej konkretnie w serwisie Kanclerze (pan Szymon) zabrał się za mojego signuma. i do wymiany:
- jakiś przełącznik sterujący abs - koszt 80 zł (to jakiś czujnik czy przełącznik nie wiem dokładnie)
- jesli chodzi o tempomat - wymiana załącznika zespolonego (razem z migaczami) koszt oryginalnej części z montażem 200zł .
- przeprogramowanie czujnik deszczu (już działają)
- przeprogramowanie czujników ciśnienia w oponach z 16 " na 17" i wszystko śmiga
podsumowując koszt kompletny naprawy + kompletna diagnostyka razem 480 zł
jestem bardzo zadowolony z obsługi w kanclerzu naprawdę !! - wcześniej byłem w Katowicach w M7M cars - szczerze odradzam tych partaczy !!!!!! chcieli wymienić modył esp + jakiś moduł abs-u razem 3500zł !!!!!!!! maskara ..... ale na szczęście udało znaleźć się rzetelny serwis !!
![Smile :-)]()