Opel Signum: diesel czy benzyna + LPG ?

07 Gru 2011, 20:53

Cześć :)

W niedługim czasie planuję zakup Opla Signum. Przypuszczam, że będę miał do przeznaczenia na ten cel 27.000 zł, więc zapewne będę szukał wśród samochodów z rocznika 2004 - 2005. No ale pierwsze schody już pojawiają się jeśli chodzi o wybór jednostki napędowej...

Na początku rozpatrywałem jedynie silniki diesla, ale z racji, że ceny ON szybują masakrycznie w górę :/ teraz rozważam również także jednostkę benzynową + LPG.

No i tutaj prosiłbym o info: czy jak decydować się na diesla to jaka pojemność, żeby mieć ten zapas mocy, ale również by W MIARĘ oszczędnie pokonywać kilometry ( z jakim zużyciem mogę się liczyć na 100 km w mieście i w trasie?).

No i jaka skrzynia w przypadku jednostki napędzanej ON: manual czy automat?

Ewentualnie jaki silnik benzynowy byście polecili do zagazowania i czy w ogóle taki zabieg jest sensowną inwestycja w przypadku jednostek napędowych Opla Signum i taki silnik z LPG nie będzie mi sprawiał problemów i w niedługim czasie padnie przy założeniu, że instalacja jest dobrze założona?

No i jaka skrzynia w przypadku jednostki napędzanej benzyną + LPG: manual czy automat?

Liczę na Waszą pomoc, jako że jestem zupełnie zielony :)

Pozdrawiam :)

P.s. Czy Signum jest autem w miarę niedrogim autem w utrzymaniu?

P.s.2 A jak tam Wasze psiaki, lubią podróżować na pace ? Nie ukrywam, że właśnie m.in. ze względu mojego czworonoga zdecydowałem się na zakup Signum :)
Pysznie
Nowicjusz

Auto: W planach.

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top 10 najpopularniejszych hybryd plug-in
    Najwięcej samochodów z napędem PHEV w pierwszej połowie tego roku zarejestrowała marka BMW. Dokładnie 300 samochodów stanowi 23% wszystkich PHEV zarejestrowanych w tym okresie. Na drugim miejscu znalazła się ...
    Yaris Hybrid-R concept
    Yaris Hybrid-R będzie pojazdem koncepcyjnym, pokazującym rozwój technologii hybrydowej w kierunku znakomitych osiągów i najwyższego poziomu przyjemności z jazdy. Model bazuje na 3-drzwiowej wersji Yarisa. Pod ...