Opel Sintra - check

10 Maj 2009, 19:50

Witam. Otoz mam taki problem: kiedy uruchamiam samochod czasem pali mi się "CHECK". Kiedy ikona jest podswietlona samochod nie ma mocy, w pewnym momencie czuc, ze samochod dostaje kopa i CHECK gasnie.
Nie mam pojęcia czym to moze byc spowodowane. Nigdzie nie jest o tym napisane.

Prosze o pomoc i z góry dziękuje :)
Adka

• 10 Maj 2009, 22:05

Jeśli w czasie świecenia się CHECK ENGINE auto nie ma kopa to sonda lambda walnęła prawdopodobnie. Auto więcej pali, nie ma mocy. Najlepiej jedz na kompa niech odczytają kody błędów. Albo spróbuj sam je odczytać poprzez błyski CHECK. Ale aby te błyski wywołać musisz poczytać w google jak w oplach odczytać kody błędów. A na początek zresetuj kompa w aucie. Odłącz na noc kleme (-) minusową. Rano załóż i odpal auto bez gazu. Niech silnik pracuje na wolnych obrotach aż do momentu włączenia się wentylatora chłodnicy. Wyłącz silnik. Po kilku minutach odpal i w droge. Wtedy komp w aucie jest zresetowany prawidłowo. Jeśli nie pomoże no to odczyt kodów błędów Cię czeka. Pozdro
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Kia Ceed / Ceed SW
      Po prezentacji Hyudnaia i30 pojawił się bliźniak od Kii - Ceed. Największą zmianą według niektórych jest to, że w nazwie nie ma już apostrofa. Paleta silnikowa będzie najprawdopodobniej identyczna z i30 z 1,4T-GDi ...