Opel tigra? czy to byłby dobry wybór?

10 Kwi 2015, 16:09

Witam,
Niedawno zdałem prawo jazdy, rozglądam się za jakimś samochodem z LPG ale tez żeby części były tanie...(uczę się jeszcze) no i żeby miał taki "niebagatelny" wygląd. Podoba mi się Tigra, lecz roczniki i przebiegi po 250tys przerażają mnie!
Macie jakąś propozycję do powiedzmy 10tyś? Jak oceniacie ta Tigre, czy faktycznie tak dbał i utonął w naprawach i ma dość? trzeba zauważyć ze rok temu miał założoną instalację za 2tys.
[link do oferty na Allegro wygasł]
z Góry dzięki!
Hortex
Nowicjusz

Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

10 Kwi 2015, 17:34

Tigra to niezbyt trafiony wybór do 10k :wink:
misiekmr
Początkujący
Awatar użytkownika

Paliwo: Inne
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna

10 Kwi 2015, 18:17

Hortex napisał(a):przebiegi po 250tys przerażają mnie!

Praktycznie każde auto z tych roczników ma lub już dawno miało tyle przejechane. W każdym razie nie bój się,, bo i tak połowa tych przebiegów jest przekręcona z 500 na 250. Dla dobrego auta 250 tysięcy to nic
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

10 Kwi 2015, 18:20

Lepszą propozycją będzie Astra Bertone. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Kwi 2015, 19:13

Dzięki! A czemu ta bertone?? Jak z ta tigra?? Oceńcie link i dajcie jakieś za i przeciw :) oraz proszę o dalsze komentowanie
Hortex
Nowicjusz

10 Kwi 2015, 19:29

Tigra to małe babskie auto. Mając 10k można kupić dużo lepsze niż zadowalać się czymś co można kupić za 3k. :ok:
Te 5k za tą Tigre to przegięcie, nikt tego nie kupi :ok:
Poza tym wyłazi już rdza...
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

10 Kwi 2015, 19:50

Tigra to staroć, przeżytek. Takie to skupuję po 1500, max 2 tys zł, podpicowywuję i za max 3,5 tys jest to sprzedawalne.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

10 Kwi 2015, 22:44

A hyundai coupe? jak awarie, naprawy częsci? podobno mega sobie ludzie chwalą, a wygląd za te pieniądze jest mega.
Hortex
Nowicjusz

11 Kwi 2015, 00:45

Do 10k żadnego pseudosportowego i super utrzymanego auta się raczej nie kupi.
Lepiej poszukać dobrze utrzymanej Astry II czy Focusa I. I nie pchać się w starą egzotykę.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

11 Kwi 2015, 11:59

Kiepskie 1.6 16v.. ogólnie dość ładna.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2015, 16:29

Hortex napisał(a):A hyundai coupe? jak awarie, naprawy częsci? podobno mega sobie ludzie chwalą, a wygląd za te pieniądze jest mega.

jak Coupe to 2,0, bo 1,6 może spalać olej i pękają kolektory wydechowe. Naprawy śmiesznie tanie na poziomie Golfa czy Astry, awaryjność niska ale to już bardziej zależy od konkretnego egzemplarza.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

11 Kwi 2015, 22:38

A tak wgl jeszcze co myślicie o tej?? Jest blisko wiec można się skusić chociaż na oględziny. Ile jest warta? Jak myślicie dlaczego silnik wymieniony?http://olx.pl/i2/oferta/opel-tigra-1-6-16v-sekwencja-klima-skory-CID5-ID9IPwn.html#:c8a2a9d3a7
Hortex
Nowicjusz

11 Kwi 2015, 23:30

Hortex napisał(a):A tak wgl jeszcze co myślicie o tej?? Jest blisko wiec można się skusić chociaż na oględziny. Ile jest warta? Jak myślicie dlaczego silnik wymieniony?http://olx.pl/i2/oferta/opel-tigra-1-6-16v-sekwencja-klima-skory-CID5-ID9IPwn.html#:c8a2a9d3a7

Myślę, że ta tigra na każdym elemencie będzie w jakimś stopniu ponagryzana przez rudą. Za profesjonalna naprawe rdzawek zapłacisz tyle, że to się nie opłaci patrząc na wartość samochodu, która większa nigdy nie będzie. Robiąc amatorsko po kosztach to rozwiązanie czasowe.
Poza tym tigra to samochód dla kobiet i pederastów :ok: Facet w tigrze wygląda co najmniej śmiesznie :mrgreen:
Był kiedyś na tym forum pewien użytkownik czarnej tigry :mrgreen: forumowicze z trochę większym stażem zapewne go pamiętają :mrgreen:
Zerknij na to MG:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A może opel calibra ? :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

12 Kwi 2015, 06:58

Masz 10k więc odpuść Tigre. Serio, kup coś co się trzyma kupy i nie będzie z tym problemu. :ok: Nie mówię za cały budżet ale np. za 6-7k.
Masz garaż?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

12 Kwi 2015, 08:27

kirin88 napisał(a):Był kiedyś na tym forum pewien użytkownik czarnej tigry forumowicze z trochę większym stażem zapewne go pamiętają

Ten alvaro który ruchał laski na tylnej kanapie w Tigrze, bo każda na Tigrę leciała?
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009