Opel Tigra Czy warto kupić - rocznik 1999 ?

26 Sty 2008, 01:13

Witam. Czy ma sens zakup samochodu Opel Tigra rocznik 1999, przbieg 149000 km, pojemność śilnika 1400? Ma bogate wyposażenie m.in abs, klimatyzacja. Czego można się spodziewać po silniku z takim przebiegiem? A jakie inne naprawy mnie czekają?
Za wszystkie posty będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam i dziękuje ślicznie z góry. Maria
Maria
Marionka
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

26 Sty 2008, 01:45

Marionka napisał(a):Czego można się spodziewać po silniku z takim przebiegiem?

z tym, że przebieg może nie do końca być prawdziwy :mrgreen:

rynek jest szeroki - od handlarzy sprzedających odwinięte z przystanku poniemieckie samochody do dziadków sprzedających samochó, którym do kościoła jeździli ;) Oczywiście tych pierwszych przypadków jest o wiele więcej.

Obejrzyj auo z zaufanym mechanikiem. Jeśli przebieg jest prawdziwy a auto bezwypadkowe (no może poza ew. drbnymi stłuczkami) to rób gruntowny serwis eksploatacyjny (oleje, paski, płyny) i ciesz się jazdą.
4x4
Draakul
Początkujący

26 Sty 2008, 15:48

Pozwole siebie zacytować:
[quote="Marionka" Czego można się spodziewać po silniku z takim przebiegiem? A jakie inne naprawy mnie czekają?
[/quote]
Oczywiście bez mechanika się nie obejdzie i będzie musiał wszystko sprawdzić. Poprostu nie chce mi się wierzyć, jak facet mówi, że stan samochodu jest idealny i że przy silniku nie trzeba nic robić. Przecież nie ma silników idealnych. Napewno czeka mnie jakaś naprawa. Te informacje są dla mnie ważne. Dzęki nim wiem jakie pytania zadawać sprzedawcy. Dziękuje za posty. Pozdrawiam
Maria
Marionka
Nowicjusz

26 Sty 2008, 22:59

Po pierwsze podaj nam cenę tego auta, wtedy będziemy wiedzieli czy się opłaca czy nie :-)!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

27 Sty 2008, 02:17

Okej Cena auta jaka podaje wlasciciel to 12 900 zl. Z tego co wiem to cena jest do negocjacji. Pozdrawiam i czekam na dalsze posty w tej sprawie. :)
Maria
Marionka
Nowicjusz

27 Sty 2008, 12:33

Jeśli chodzi o cenę auta to jak na rocznik 1999 niejest ona wygórowana, można powiedzieć że jest to średnia cena tego auta. Niewiem czy wiesz że opel tigra to to samo co corsa tylko w innej budzie, ale rozumiem że corsa Ci się nie podoba.

A myślałaś na innym autem za tą sumę:

Renault megane coupe I:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

W dieslu :-)

Honda Civic
[link do oferty na Allegro wygasł]

Honda CRX

To niektóre z fajnych autek dla kobiety :-)
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...

27 Sty 2008, 20:47

Ta Honda CRX 1,6 16V VTEC del'sol,, też mi się podoba. Z tymże ja chciałam samochód nie więcej niż 10-letni. Wybór padł na Tigre a to dlatego, że ten rocznik ma jeszcze z tyłu siedzenie (a właściwie "ławeczke"), żeby od czasu do czasu można było kogoś przewieść samochodem z punktu A do punktu B. Na razie w trasy nie będę wyjeżdżać bo jestem kierowcą "świeżym". A później w miare jeżdżenia zapotrzebowanie będzie rosło to kupię samochód z większą ilością siedzeń czyt. bardziej wygodne siedzenie z tyłu. A na razie taki coupe może być. Samochód z dwoma fotelami to trochę za mało. Wiem, że Tigra jest na bazie Corsy D (coś takiego), lecz te naprawde starsze roczniki nic w sobie nie mają ciekawego. Dopiero ta nowsza Corsa - rocznik 2005-2007 ma w sobie to coś przyciągającego. No cóż my kobietki bierzemy pod uwagę w samochodach to, aby były one praktyczne i ładne; a mężczyźni wolą sportowe i szybkie :). Może ktoś ma jeszcze pomysł na samochód za taką cene w tylu coś coupe (ale żeby jednak miał to siedzenie z tyłu i nie był strszy niż 10 lat). Dziękuje ślicznie za wszystkie posty Pozdrawiam.
Maria
Marionka
Nowicjusz