Opel Tigra - dopasowanie kolorystyczne karoseri po kolizji

07 Sie 2012, 19:55

Mialem kolizje - pytanie o dopasowanie kolorystyczne
Do wymiany maska, pas przedni, obydwa nadkola/blotniki i chlodnica. Co do czesci karoseri - zamowione sa czesci w kolorze, czyli czarne, moj lakier jest oryginalne, czesci tez taki beda mialy - czy nie bedzie roznicy w odcieniu? Typu rozne uzytkowanie/konserwacja itd? Jak to jest w praktyce, bo mechanik mowi, ze nic nie bedzie widac, na forum mojego modelu twierdza, ze bedzie... Ja juz sam nie wiem, ale ewentualnie bede go malowal jesli bedzie sie odznaczalo - jak Wy sadziicie? Mial ktos taki problem?

Druga sprawa - ile powinno trwac takie poskladanie tych czesci u mechanika?
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

07 Sie 2012, 20:46

W praktyce to jest tak że może być różnica . Nie wiesz czy zamówione elementy nie były już powtórnie lakierowane :mrgreen: . To że używka , to nie znaczy że dziewicza. Jeśli jednak zdecydujesz się na lakierowanie , bo się różni , to też nie da gwarancji że się nie będzie różniło, chyba że polakierujesz elementy sąsiednie metodą cieniowania.
numberOne napisał(a):Druga sprawa - ile powinno trwac takie poskladanie tych czesci u mechanika?

A poczemu to pytanie ? Spieszy się ? Nie odpowiem na to pytanie bo nie wiem dokładnie jaki jest zakres prac i czy ów mechanik nie ma wcześniej umówionych klientów którym powinien w pierwszej kolejności wykonać usługę.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

08 Sie 2012, 10:05

spieszy mi sie bardzo, a co do cieniowania - tak, to ma byc malowanie z cieniowaniem (sasiednie elementy) ale licze ze sie obejdzie... bo za malowanie pewnie ladnie mnie skasuja
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe