OPEL TIGRA, FORD PUMA czy RENALUT MEGANE??? POMOCY prosze:)

24 Lut 2010, 08:56

Puma ma swój niepowtarzalny koci "ryk" który powala wszystkie kobiety na kolana
Zwariowałem : ) ! :shock:
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

24 Lut 2010, 12:10

Słyszałeś kiedyś pumę ? Rzeczywiście nie brzmi jak kot ( chyba każdy może się domyśleć że nie chodziło mi o prawdziwą pumę ) ale ma to swoje zacięcie ,a brzmienie które z siebie wydobywa jest na prawdę miłe dla ucha ^^. Trzeba jakoś dziewczynę przekonać prawda ??:)
Tekst roku:
"Ohhhhhhhhhh ! Ale urwał !"
Sonimul
Nowicjusz

Miejscowość: Trójmiasto

24 Lut 2010, 12:33

Sonimul jestes bogiem, dziekuje ogromnie, niesamowicie wprawne oko widze masz, bardzo mi ulatwiles sprawe :razz: !!

[ Dodano: Sro Lut 24, 2010 11:43 ]
Prosilabym jescze o wypowiedz na temat tych meganek i jednej laguny:

[link do Autotrader wygasł]

duskaaaa
Nowicjusz

24 Lut 2010, 13:32

Podawałaś link już wcześniej ... chyba wszystko dobrze. Trudno powiedzieć bo jest mało zdjęć a te co są zrobione z dużej odległości. Nie wiem jak wygląda też 2 bok auta więc trudno powiedzieć.

Też już pokazywałaś. Wszystko chyba ok tylko martwi mnie to ,że jest sprzedawane przez komis.
Zapomnij o tym aucie ,tyle Ci powiem.
Tekst roku:
Sonimul
Nowicjusz

25 Lut 2010, 09:38

Trzeba też dodać, że z takim zakupem nie wolno się śpieszyć. Ja szukałem odpowiedniego samochodu prawie 3 miesiące, dlatego jeśli większość samochodów, które podałaś można odrzucić już po obejrzeniu zdjęć to poczekaj, a na pewno coś fajnego się pojawi :wink:
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

25 Lut 2010, 13:53

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
co o niej sadzicie :o
a może [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :mrgreen:
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Awaria samochodu w weekend. Jak oszacować koszty?
    Weekendowa wycieczka to przyjemna wizja spędzenia wolnego czasu. Co jednak zrobić, gdy podczas podróży zepsuje się auto? Bezpieczeństwo pasażerów i kierowcy to podstawa. Później trzeba jeszcze pomyśleć ...
    Kia Picanto LPG (bi-fuel) - małe zwinne i oszczędne auto
    W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na samochody małe o niskich kosztach eksploatacyjnych, Kia przygotowała wersję "dwupaliwową" najmniejszej pod względem wymiarowym linii Picanto. Debiutująca na 65 frankfurckim Salonie ...

25 Lut 2010, 15:51

Bita z przodu
Bity z przodu i z tyłu
Tekst roku:
Sonimul
Nowicjusz

27 Lut 2010, 15:30

Wiem ze trzeb ana spokojnie, choc ja jak mysle o jezdzie wlasnym autkiem to az wariuje, chcialabym mimo wszytsko nie czekac nastepne pol roku, tym bardziej ze na d tym autem od poczatku grudnia rozmylam. Blogoslowienstwo dla ciebie, Sonimul, prosze o dlasze podpowiedzi w zwiazku z:
[link do oferty na Allegro wygasł]
czy silnik 2,0 naprawde wypije mi pol wyplaty??;/

noi odrzucilam jednak tirgy, sa piekne ale nie moge pogodzic sie z tym ze maja takie ohydne wykonczenie w srodku i jednak nawet jak na coupe sa niesmowicie male.

zostaje mi kwestia wlasnie meganki coupe i pumy. ale martwi mnie ze pumy ogolnie drozsze i te drogie czesci. malo mam strasznie zdjec wnetrza pumy, zwlaszcza tyl mnie interesuje. prosze mi tez powiedziec czy to jest lepiej jak sprzedawca pisze ze auto jest po generalnych remontach i ma duzy przebieg vzy nie?? bo z jednej strony wielki przebieg= dobrze sie nim jezdzilo ibyl niezawodny, to samo brak napraw= nie posypalo sie do tej pory nic??
wiem ze pytania moga mezczyzn smieszyc, ale mozg kobiety nakazuje mi rozlozyc to wszytsko na czynniki piersze.

[ Dodano: Sob Lut 27, 2010 14:32 ]
Aha, prosze mi tez powiedziec jak to sie dzieje ze 80% pytanych o zdanie panow, twierdzi ze mlodej kobiecie cudownie bedzie sie jezdzilo mazda albo audi. Czy ja powinnam w ogole rozpatrywac te marki?? Jakies propozycje??

[ Dodano: Sob Lut 27, 2010 14:52 ]
Aha, prosze mi powiedziec cos o autku Mazda 323f, naczytalam sie opini oczywiscie, ale wiadomo rozne. Slucham waszych. I czy nie powinnam zwrocic uwagi na to ze to auto nie za mlode, tzn za ta cene roczniki 95 i 96 z reguly. Czy to nie jest za stare auto??
duskaaaa
Nowicjusz

27 Lut 2010, 23:38

duskaaaa napisał(a): [link do oferty na Allegro wygasł]
czy silnik 2,0 naprawde wypije mi pol wyplaty??;/

Jeżeli chodzi o autko to wydaje się bezpieczne ... maska ma inny kolor od reszty karoserii ale to może tylko przez "złe" światło
Jeżeli chodzi o silnik 2.0 to przy cięższej nodze autko nie będzie miało większych problemów z dojściem do 10 l / 100. Przy "delikatnym" traktowaniu silnika nie będzie przekraczało 8 /100 chyba że w ciągłych korkach.

tak jak u góry. Z pewnością ułatwiłaby sprawę większa ilość zdjęć.
Źle spasowana maska
Źle spasowana maska
Zdjęcia są takiej sakości że trudno cokolwiek powiedzieć
Dobrze by było gdybyś poprosiła o centralne ,bliskie zdjęcie przodu.

Zdaje się być zdrowa

Zdaje się być bity w tyłek
Takie zdjęcia za przeproszeniem z dupy ... każde zdjęcie pokazuje tylko prawą część samochodu. Ciekawe jak wygląda lewa strona

I znów problemy z kolorem maski >.<. Nie wiem czy była zmieniana czy to po prostu światło. Jeżeli chodzi o tył samochodu to był bity.

Przód widać że ten plastik / guma szara jest pognieciona ,tak samo rejestracja ...
Tył ma też bardzo ciekawą długą i "ciężką" historię... tzn nie kupuj.

To że ktoś napisał że samochód jest po generalnym remoncie nie musi byc zawsze prawdą ... dobrze by było sprawdzić czy ma jakieś kwitki lub cokolwiek co by mogło nam powiedzieć co było robione w aucie lub co ewentualnie trzeba w nim zrobić . Może jakieś kwitki które rzeczywiście pokażą nam ile autko ma przebiegu ... większość aut ponad 10 letnich z przebiegami do 150 tyś km mają kręcone liczniki ,więc na takich cwaniaczków trzeba uważać ;). Oczywiście im większy przebieg tym autko jest bardziej narażone na jakieś awarie. Jeżeli chodzi o to czy to dobrze że samochód był naprawiany ( po generalnym remoncie ) to jak najbardziej najlepiej. To znak że jest większa szansa że nie będziesz musiała wydać tyle pieniędzy na naprawę Twojej "szczały". Strasznym idiotyzmem jest brak kontrolowania stanu auta i myślenie ,że jeżeli przez dłuższy okres czasu się w nim nic nie robiło ,to żadne przygody nas później nie czekają -.-. Jakie to by nie było auto ,to prędzej ,czy później czeka nas solidny remont.

Jeżeli chodzi o 323f to jest to autko które kocha pobierać olej ,a w szczególności problemy pod tym względem są z silnikami 1.5. Brak ocynkowania samochodziku po tylu latach oczywiście skutkuje licznymi ogniskami rdzy. Jeżeli chodzi o prowadzenie to autko w miarę możliwości dobrze trzyma się drogi ,zawieszenie za twarde jak na nasze drogi ... z pewnością nie jest to limuzyna ,a (coś pokroju) auta sportowego. Oprócz tego cechuje się dużą niezawodnością i całkiem ładnym wyglądem (chociaż to kwestia gustu).

PS Jeżeli chodi o tył Pumy to jest nieco bardziej obszerny niż w Tigrze ,za to siedząc z tyłu z pewnością nie poczujesz się jak w tramwaju ;). Masz link i zobacz sobie tylne siedzenie:
Tekst roku:
Sonimul
Nowicjusz

28 Lut 2010, 10:31

jeszcze raz posłużę się waszo pomoco :mrgreen:
co o niej sądzicie [link do mobile.de wygasł]
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

04 Mar 2010, 21:00

Noi juz jasna sprawa, to napewno bedzie megane coupe, chcialabym z silnikiem 2.0 ale skoro taki to i musi byc gaz, bo rozumiem ze bez gazu to bedzie skarbonka. W zwiazku z tym moje pytanie, kotre z tych juz bardzo przeze mnie przeselekcjonowanych aut, wyglada pod kazdym wzgledem ogolnie najkorzystniej??
Mam nadzieje ze moge na ciebie i tym razem liczyc Sonimul:)

[link do oferty na Allegro wygasł] - do tej meganki jest wiecej zdjec, moge przeslac jakiemus specowi ktory mi to oceni.

[link do oferty na Allegro wygasł] - tak jak wyzej, sa zdjecia, ale nie wydaje mi sie ani to wyzej ani to bordowe bite.

Ktore wybrac? Barc pod uwage te druga, bez gazu?
duskaaaa
Nowicjusz