Po pierwsze zastanów się czy chcesz : Tigrę czy jej konkurenta Pumę. Na Twoim miejscu wybrałbym jednak pumę ale tylko w silniku 1.7 bo 1.4 jest słabiutki ,a 1.6 nie różni się praktycznie niczym jeżeli chodzi o osiągi a spalanie wiesze. Na prawdę Puma jest znacznie lepszym wyjściem od Tigry bo:
-ma więcej miejsca
-ciekawszy kształt (chociaż Tigra też ma swój niepowtarzalny wygląd)
-W Tigrze jest dobrze dopóki nie zobaczysz tylnych siedzeń i nie poczujesz się jak w tramwaju
-osiągi też ma gorsze (no może 1.4 Pumy nie dorównuje 1.4 Tigry ,no ale przecież zakładamy że odrzucasz wariant kupna 1.4)
-Puma ma swój niepowtarzalny koci "ryk" który powala wszystkie kobiety na kolana
-ostatnim argumentem za kupnem Pumy jest jego zdecydowanie mniejsza awaryjność niż opla Tigry
Zakładając że posłuchałaś mojej rady XD do w wyścigu zostaje jeszcze Megane ,Puma oraz Rover 200
Jak już wspomniałem Rovery są jedno wielką niewiadomą ... dostaniesz albo szrot albo egzemplarz z którego będziesz bardzo zadowolona. Jednak Megane nie są też specjalnie "pewne". Biorąc pod uwagę wspomniane już przez Ciebie ceny części to ewentualna pomyłka w kupnie i w konsekwencji konieczność naprawy zakupionego autka Megane nie "zagrozi" twojej kieszeni w takim stopniu jak Rover. Pozatym Rovery w porównaniu z ilością spalanej benzyny odpadają w przedbiegach w stosunku do Francuza. Niestety nieco ucierpiały na tym osiągi Meganki ale nie jest najgorzej.
Tak więc znowu zostaje nam jeden model mniej
![Wink ;)]()
Teraz postaram się ocenić to co zostało w miarę moich możliwości i
dość słabego wzrokuOto meganki coupe:
Zdaje mi się że nie jest walnięta chociaż intryguje mnie jak wygląda z bliższej odległości i z drugiej strony
Wygląda na zdrową chcociaż przyjrzałbym się przy tylnych nadkolach (lewe wygląda na dość nierówne)oraz naokoło bagażnika
Jest wgniecenie po lewej stronie samochodziku przy przednim zderzaku ale nie wygląda na nic ostrzejszego ... pewnie przy parkowaniu lub skręcaniu mógł w kogoś / krawężnik przygrzmocić . Gdyby było to coś poważniejszego to z pewnością by to skomentował i opowiedział jakąś łzawą historyjkę.
PUMY:
W kilku miejscach troszkę zarysowana oraz wydaje mi się że jest leciutko wgnieciona z prawej strony od tyłu od koła do drzwi (pewnie się mylę warto zobaczyć autko ... myślę że tłuczone nie było
![Wink ;)]()
)
Nic na niej nie widzę chyba jest czysta od wszelkich skaz
Była bita z tyłu ... jak się przyjrzeć to widać że był klepany. Niech się jeszcze ktoś wypowie na temat tego samochodu ,ale moim zdaniem lepiej żebyś go nie brała pod uwagę
MEGANE CLASSIC:
Wgnieciona w kilku miejscach ( szczególnie z prawej strony ) Co prawda wgniecenia nie są groźne ale poprosiłbym faceta o bliskie zdjęcie auta : centralnie z przodu i centralnie ztyłu (tak dla pewności)
Mało zdjęć a te co są to kiepskiej jakości ... nie wiem czy facet zrobił to celowo ale poprosiłbym tez o jak najwięcej zdjęć
Auto na pierwszy rzut oka wygląda nieskazitelnie. Z przodu nic się nie działo - jest wszyściutko równo tak jak powinno być ... zato chętnie zobaczyłbym tył auta bo światła z tyłu troszeczkę odstają ,tak jakby były położone za wysoko - mówię o tych od klapy bagażnika( najprawdopodobniej jest to fabryczny błąd ale zawsze warto zobaczyć resztę dupy samochodu ). Czepiam się tak tego auta bo wygląda na zbyt zadbane ,a jeszcze to że jest z komisu ... to może zastanawiać. Z reguły są to auta których trzeba się szybko pozbyć bo się sypią ,są lakierowane na ostatni moment czyszczone itd itp. Może właśnie z tego ten nieskazitelny wygląd
W odróżnieniu od poprzedniego samochodu przód wygląda dość podejrzanie a konkretnie lewa strona samochodu czyli niespasowane światło co widać na pierwszym zdjęciu za to na fotce ukazującej drugą stronę samochodu (prawą) światło jest dobrze ustawione. Lewa strona maski też wygląda jakby odginała się bardziej do góry. Jeżeli chodzi o tył to nic nie widzę oprócz tego że światła od klapy bagażnika są położone wyżej niż te od karoserii ... tak jak wyżej (a więc jednak wada fabryczna ). Ogółem temu konkretnie autu bym nie zaufał.