Opel tigra szukam opini na jej temat...

12 Lis 2007, 21:08

szukam opini na temat tigry. mam na oku. nie wiem czy warto. co sądzicie o tym autku.
adamusvgen
Nowicjusz

13 Lis 2007, 13:45

:D Będziesz miał corsę w innym opakowaniu...
Ostatnio edytowany przez fordon, 13 Lis 2007, 15:55, edytowano w sumie 1 raz
fordon

13 Lis 2007, 14:45

Myślę że godny polecenia, ale tylko jeśli jesteś sam ewentualnie z dziewczyną, bo samochód tylko dla dwojga,. Troszkę mały bagażnik ale Tigra bardzo ładnie wygląda i spalanie nie najgorsze, silniki elastyczne oraz dobre zawieszenie, aczkolwiek jest niski co sprawia ze wysoki krawężniki są wielkim kłopotem.

Pozdro
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

13 Lis 2007, 19:45

Samochód dla dwóch osób . Zawieszenie ma niskie , dobre silniki , dosyć małe spalanie ale ma mały bagażnik .
Reptile
Nowicjusz

Miejscowość: Września

14 Lis 2007, 08:52

koledzy a czy były wersje z "topowym silnikem" to znaczy np 1.8,2.0?z wyglądu troche udaje autko sportowe a do tej pory nie słyszałem zeby miała wiekszy motor niz 1.4
chicken19
Zaawansowany

14 Lis 2007, 14:07

chicken19: Zerknij na Wikipedię... Vauxhall miał silnik 1.6, a generalnie tigra jest z 1.4 :wink:
fordon

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda5 bardziej elegancka, praktyczna i bezpieczna
    Mazda5 to model, który wprowadził przesuwane drzwi boczne do świata minivanów. Dostępny w trzech nowych kolorach karoserii – czerwonym Zeal Red, czarnym Jet Black i szarym Meteor Grey. Wnętrze samochodu ...

14 Lis 2007, 16:57

No musze się niezgodzić z Fordonem.Ople Tigry były produkowane z silnikami 1,4 i 1,6,nawet z 4 stopniową automatyczną skrzynią.a od chyba 2005 Tigra jest produkowana z silnikem 1,8.Wszystki były benzynowe,a od chyba 2005 produkują diesla 1,3 jak się nie mylę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Lis 2007, 17:13

Witam:)

Oto moja opinia o Tigrze:D

Stylistyka tego samochodu jest ponad przeciętna. Latem na krótki wypad można zdemontować tylną szybę i ma się pół-kabrio:) Bardzo dobry samochód dla niewymagających kierówców.Sylwetka - po prostu piękna (jak dla mnie). Układ jezdny też super. Troszkę mały bagażnik- ale nie jest tragicznie. To w końcu sportowe autko. Przeszkadza też to (zimą), że lusterka nie są podgrzewane. Nie jest to sportowe auto a osiągów też nie ma dobrych.Ze sportowego auta to ma tylko mało miejsca i duże spalanie.

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań