Opel - ukryta szkoda przez sprzedawcę

27 Maj 2018, 11:36

Witam mam mały problem .. kupilam samochód w komisie po czym okazało się że sprzedawca ukrył przede mną szkode tzn. Po numerze VIN sprawdziłam że w Niemczech była szkoda przód, bok i tył. Wczoraj przez przypadek ktoś uderzył mi w samochód i odpadło mi trochę kitu .. chciałam się dowiedzieć co teraz mam zrobić co powiedzieć jak pojade z tym samochodem gościu twierdził że samochód nie bity i nic nie powiedział nawet że było cokolwiek robione. Liczę na to że ktoś z was się orientuję w tych sprawach i mi pomoże :)
Aneta993
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 08 1993
Auto: Opel Corsa

27 Maj 2018, 22:38

A sprawdziłeś kiedy była ta szkoda? Może być tak że sprzedawca nie wiedział juz pomijam fakt że handlarze to oszukańce
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Maj 2018, 11:16

Nie chce mi sie wierzyć że handlarze nie sprawdzają po numerze VIN co było robione więc raczej wiedział co było z tym autem robione
Aneta993
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 08 1993
Auto: Opel Corsa

28 Maj 2018, 14:01

Jakby Ci powiedział co było nie tak to byś tego auta nie kupiła, proste
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Maj 2018, 16:27

Aneta993 napisał(a): kupilam samochód w komisie po czym okazało się że sprzedawca ukrył przede mną szkode tzn.
Przed kupnem raczyłas sprawdzić tą"perełkę"na SKP lub w porzadnym warsztacie.... :?: :?: Niestety przez moje rece przeszło troche tych"perełek"/bezwypadkowe-na papierze :!: :!: itp/to mogę wiele na ten temat napisac.Tylko czy cos to da... :?: :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie parkować? Niebezpieczeństwa parkowania!
    Parkowanie to jedna z podstawowych umiejętności, jakie kierowca powinien nabyć w czasie kursu nauki jazdy. Jednak nawet gdy ktoś wykona ten manewr prawidłowo podczas egzaminu, nie ma pewności, że będzie w stanie równie ...