Opel Vectra 1.6i kat

22 Lis 2009, 11:56

Witam
Mam sprawię do rozstrzygnięcia i potrzebuję Waszej opinii. Chcę sprzedać Opla Vectrę 1.6i kat z 1991 roku z przebiegiem 212 tys (benzyna+LPG). Moje OC jest ważne do sierpnia 2010r.
1. Jak myślicie, za jaką cenę mógłbym sprzedać ten samochód (i czy w ogóle)?
2. Czy w przypadku sprzedaży samochodu to ode mnie zależy czy ubezpieczenie przechodzi na kupującego?
3. Czy powinienem wypowiedzieć umowę ubezpieczycielowi przed sprzedażą samochodu?
4. Ewentualnie chciałbym wiedzieć, co w przypadku, gdybym oddał na złom samochód. Czy ja płace za złomowanie, czy od firmy złomującej mogę otrzymać jakąś kasę na zasadzie np. sprzedaży 5 kg puszek?
Dzięki za ewentualne odpowiedzi.
Ostatnio edytowany przez Nikifor, 23 Lis 2009, 16:57, edytowano w sumie 1 raz
Nikifor
Nowicjusz

Miejscowość: stąd

22 Lis 2009, 18:41

1. Sprawdź -> allegro, otomoto...
2. Ubezpieczenie jest przypisane do auta i musisz je dać nowemu właścicielowi.
3. Jak sprzedasz auto to z umową kupna-sprzedaży do wydziału komunikacji a potem do ubezpieczyciela.
4. Zależy od polityki jakie stosują firmy w Twojej okolicy: niektóre płacą jakieś grosze, inne jeszcze wołają kasę.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Transport ładunków sypkich
    Do przewozu sypkich i suchych produktów luzem niezbędny jest odpowiedni sprzęt oraz wykwalifikowana kadra. Ważne jest także wieloletnie doświadczenie pozwalające odpowiednio transport przygotować oraz przewidzieć prawdopodobne ...