Mam pytańko bo na pewno znacie się coś na samochodach (ja kompletnie nie znam się na tym nie znam więc mnie tak bardzo nie krytykujcie). Mam Vectre A i jeżdżę na gazie, jednak po zmianie mieszanki gazu na stacjach z zimowej na letnią auto zaczęło mi więcej palić, ale to nie mój główny problem. Auto odpalam zawsze na benzynie a potem przełączam na gaz, ostatnio musiałem jechać na benzynie i było to niemożliwe ponieważ silnik zaczął się dusić i nie dało się jechać ponieważ gasł. I tak za każdym razem gdy próbowałem jechać na benzynie. Po odłączeniu akumulatora na jakieś 2 min wszystko wróciło do normy, ale po jakimś czasie ( 1 dzień) sytuacja znowu się powtórzyła i tak się dzieje cały czas (nie zaświeca mi się żadna
kontrolka niewłaściwej pracy silnika). Przypuszczam że tak się nie robi ale zmierzyłem takim prostym miernikiem napięcie pomiędzy kablem sondy ( sonda jedno przewodowa) a + z akumulatora (to samo zrobił już Maribor… i został za to skrytykowany ale już wiecie że jestem laikiem) pokazało napięcie około 12V (nie wiem czy to dobrze czy źle), zmierzyłem również napięcie na actuatorze (czy jak tam to się nazywa) i wacha się ono pomiędzy 0v na wolnych obrotach do 7V na wysokich nie wiem co o tym wszystkim sądzić.
Czy jest możliwość że mam walniętą sondę lub emulator sondy Lambda.
Acha i jeszcze jedno wydaje mi się że te objawy występują przy wyższych temperaturach powietrz (pow 10 st. Celc.) ale co do tego to nie jestem pewien.
Zaczytałem również błędy z kodów błyskowych i nic nie wykazało.
Na elektrodzie podobny problem ma marbor6109 ale nikt mu nie pomógł, może wy pomożecie mi, bardzo was o to proszę i pozdrawiam
Gdybyście potrzebowali więcej danych to zaraz wam podam