Witam, szukam od kilku dni uzywanego autka. Do wydania mam 45tys. zl. Szukam auta nie starszego niz 2006 rok, w miare pojemnego i bezawaryjnego. Szczegolnie wpadl mi w oko Opel Vectra 1.9 CDTI 120km. Chodzi dokladnie o ten model;
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Samochod wywarl na mnie bardzo duze wrazenie, zarowno czysto wizualne jak i jezeli chodzi o doznania z jazdy. Tyle, ze te wrazenia to jedno, a samochod i wszystko z nim zwiazane to drugie. Chodzi mianowicie o to, ze samochod byl "firmowka" w leasingu. Widac to zwlaszcza po lakierze (miejsca gdzie widac zarysowania) oraz bagazniku (ubrudzony). Wiadomo jednak, ze mozna to doprowadzic do wlasnego wymaganego stanu. Martwi mnie natomiast zbyt maly przebieg ktory wynosi w chwili obecnej 96 tys km. Chyba raczej malo realny jak na auto firmowe ? Kolejna sprawa, slyszalem kiedys, ze w Oplach zero przed przebiegiem praktycznie odrazu znaczy, ze licznik byl cofany. Ile w tym prawdy ? Bowiem licznik kilometrow wyswietla "096143"
Tyle, ze przedstawiono mi ksiazke serwisowa i przy ostatnim przegladzie rzeczywiscie wklepano przebieg niespelna 92 tys km. Jednakze czy oprocz tego da sie jakos sprawdzic (np w salonie) czy ten przebieg jest rzeczywiscie wiarygodny ? Kolejne pytanie dotyczy awaryjnosci powyzszego modelu jak i kosztow jego utrzymania ? Spytam wprost, ile kosztuje utrzymanie takiego wozu przy rocznych przebiegach rzedu 40 tys km ? Na co szczegolnie zwrocic uwage ? Bowiem bardzo podpalilem sie na ten woz i powaznie zastanawiam sie czy nie postawic go na stacje diagnostyczna w celu sprawdzenia we wlasnym zakresie stanu technicznego auta. Jednakze przed dokonaniem tej czynnosci chcialbym poznac opinie fachowcow
Chcialbym tez zapytac o Astre, bowiem spotkalem sie z modelem o rok mlodszym ale nie wiele drozszym. Dodatkowo z ESP i Tempomatem.. ale domyslam sie, ze zdecydowanie lepiej kupic starsza Vectre nawet z gorszym wyposazeniem ?
Orientujecie sie ponadto gdzie na terenie Lublina i okolic mozna Techem sprawdzic prawdziwosc przebiegu auta? Ew czy mozna to zrobic w ASO Opla ?