Opel Vectra 2.0 DTI 16V

30 Wrz 2008, 22:27

Witam Wszystkich Forumowiczów ;)

Chcialem sie dowiedzieć coś wiecej o tym autku. Jak sprawuje sie silniczek w tym samochodzie? jak z jego awaryjnością? Jakie jest jego spalanie? I jak przyjmuje nasze paliwo, bo wiadomo, ze do najczystszych nienalezy. Wiem, że blachy moga rdzewieć, ale to są juz sprawy kosmetyczne ktore mozna latwo naprawić.
Mam mozliwość zakupienia takiej w Niemczech. Mowa oczywiscie o sedanie (101 KM) przed liftingiem.
Najchętniej dowiedzialbym sie poprostu wszytskiego o tym aucie... ;)

Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie... ;)
Junior99
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie

30 Wrz 2008, 22:32

autko moze byc jak wgrasz sobie oprogramowanie z silnika 2.2 DTI do twojej Vectry calkiem inaczej jezdzi pozdrawiam
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

04 Paź 2008, 14:41

macpaw5 napisał(a):autko moze byc jak wgrasz sobie oprogramowanie z silnika 2.2 DTI do twojej Vectry calkiem inaczej jezdzi pozdrawiam

Hmmm fajna opcja :D szczerze powiem, ze o niej jeszcze nie slyszalem :D ale moze jestem slabo doinformowany :D Chcialem sie jeszcze dowiedziec, czy taka 'przeróbka' nie szkodzi silnikowi ? Czy silnik nie jest wtedy bardziej narazony na jakies usterki ? Bo zurzycie paliwa napewno jest wieksze :D ale jesli tak jak twierdzisz frajda z jazdy jest wieksza to scierpie to ;)
Chcialem sie jeszcze dowiedziec, czy jest rowniez mozliwosc takiej przerobki w Fordzie Focusie 1.8 TDCI (90KM) na 2.0 TDCI (130 KM) i w Golfie IV 1.9 TDI (110KM) na 2.0 TDI (140KM)
Junior99
Nowicjusz

04 Paź 2008, 15:57

o tych innych autach to nie wiem a o opelku na 100% da sie to zrobic przerabialem juz to
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Paź 2008, 21:00

fajna sprawa musze ja przemyslec :D a wie ktos moze cos wiecej o tych pozostalych autkach ?
Junior99
Nowicjusz

09 Paź 2008, 13:51

No ja mam Vectre c ale silnik 1,9 CDTI i autko chodzi bardzo dobrze ostatnio mało nim jeździłem bo dostałem samochód służbowy ale naradę warto zastanowić się nad nim.
astro007
Aktywny

13 Paź 2008, 22:52

Silniczek 1,9 CDTI rożni sie troszke od 2.0 DTI tym, że jest nowszy i napewno ma jakies nowe technologie zastosowane, ale jesli piszecie jest to dobra opcja musze sie rozejrzec nad ofertami tego auta oraz gdzie moglbym przeprowadzic taki tuning :)
Junior99
Nowicjusz

13 Paź 2008, 23:30

silnik 1.9 to common rail a 2.0 to jest silnik z wirowa pompa wtryskowa troszke starsza technologia
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika