Opel vectra 97 r...problem z obrotam silnika...

05 Mar 2011, 14:11

witam...mam problem...ostatnio pojawil sie u mnie problem z obrotam silinika na tzw luzie....ruszajac samochodem nie ma problemu ..problemy zaczynaja sie dopiero po pewnym czasie..np.stojac na swiatlach.widze jak wskazowka predkosciomierza waha sie od 1-2 tys obrotow....gora dol i slysze jak silnik pracuje glosniej i ciszej ....co to jest???nadmienie.ze sprawdzalem drucikiem w kostce diagnostycznej i nic....zadnego bledu...raz kontrolka sie zaswiecila i zero bledow...
mario99
Nowicjusz

Miejscowość: koszalin

05 Mar 2011, 15:44

mario99 napisał(a):pojawil sie u mnie problem z obrotam silinika

... jakiego silnika ??? od nawiewu, od podnoszenia szyb ??? ... określ się kolego - żyć się odechciewa czytając takie posty jak Twój ... wpisz w szukajkę ,,falowanie obrotów'' i poczytaj - wszystko jest opisane ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

05 Mar 2011, 18:21

od silnika....mam przerobiony samochod na gaz ale czy to gaz czy benzyna tak samo sie dzieje
mario99
Nowicjusz

Miejscowość: koszalin

05 Mar 2011, 19:04

wskazówka predkosciomierza wahała się między 1-2tys obrotów? A nie czasami wskazówka obrotomierza?
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002

06 Mar 2011, 12:10

mario99 napisał(a):od silnika

... qlva - podaj chłopie typ....
... poczytaj na forum - opisane jest wszystko co trzeba zrobic ...
mario99 napisał(a): wskazowka predkosciomierza waha sie od 1-2 tys obrotow

... nawet nie umiesz opisać problemu ... dla ciebie obrotomierz i prędkościomierz to to samo ????
mario99 napisał(a):zadnego bledu

... żeby były błędy musi się zapalić CE ...
...ogarnij się i uzupełnij profil ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...