Opel Vectra "A"

28 Lip 2008, 16:20

Mam mały problem dotyczący mojego samochodu a mianowicie:
posiadam opla vectra A 1,6i benz/gaz i musze przyznac ze te 80 km to strasznie mało (mniej wiecej tyle posiadam :)) silnik mam strasznie mulowaty proby odblokowania go mam dawno za sobą, czy można jakoś zwiększyc moc samochodu poprzez wymiane niektórych częsci silnika??
Nie chce wydawac bajecznych sum pieniędzy na niego bo nie warto ale może ktoryś z forumowiczów ma podobny problem to by mi doradził. Może wymiana swiec pomoze albo cos podobnego?? spalanie mam 9,5l gazu na 100km wiec jak troche podniesie sie to przezyje. Zna ktoś może jakies dobre sztuczki z tym??
Mam także problem z deską rozdzielczą bo jak nie od dzisiaj wiadomo wiekszośc opli z tego segmentu ma popękaną deske zaraz za szybka przednia, przez to deska wogole nie trzyma sie samochodu i strasznie na dziurach hałasuje stuka i wogole... wie ktoś moze jak ją przymocowac aby tak nie hałasowała?? z gory dzieki!!
Zoltar
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...