Opel Vectra B 1.8 16v

05 Maj 2016, 11:49

Witam, zacznę od tego że potrzebuję auta na rok czasu bo przez ten czas chce odłożyć na coś lepszego. Znajomy sprzedaje Opla Vectre B 1.8 16v rocznik 1996 i tutaj chciałbym się zapytać czy opłaca mi się pchać w takie auto czy lepiej nie kupować nic na razie i odkładać pieniądze na to lepsze auto ? Samochód jest w cenie 1500 zł auto garażowane, wymieniane ostatnio hamulce, oleje, rozrząd, elektryka i przy zawieszeniu było coś robione. Blacharka jest w nawet dobrym stanie, wiadomo jak na auto 20 letnie i w tej cenie że gdzie nie gdzie rdza będzie łapała ale tu nie o to chodzi. Przebieg autka niby 208000 km jest on 2gim właścicielem, opłaty do listopada. Autko dokładniej mam jechać pooglądać w sobotę i wtedy mogę wrzucić jakieś zdjęcia odnośnie auta, jak na ten czas to chciałbym się dowiedzieć czy opłaca mi się pchać w ten interes ??
Komar22
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 04 2012
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

05 Maj 2016, 12:13

Tylko 1500zł? Połowa tego to wartość rzeczy które były ostatnio robione a gdzie reszta..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Maj 2016, 12:17

Mówił że 1500 ze względu że żona chce coś mniejszego i chce sprzedać ten za 1500 i kupić lupo za 3500 zł dla żony. Tak jak mówiłem zdjęcia mogę podesłać w sobotę, a i dodam że zderzak przód i tył mają lekkie odpryski i cały bok jest kluczem przejechany bo jakaś wścibska baba niby to zrobiła, no ale za tą cenę nie wymagam cudów. A jak nie to jest jeszcze jedna opcja żeby znaleźć jakiegoś Fiata Seicento tylko wtedy bym musiał poczekać do czerwca, wiadomo "wypłata" bo rozumiem że jak seicento to w segmencie 3000 zł bo raczej w tej cenie nic nie znajdę dobrego...
Komar22
Nowicjusz

05 Maj 2016, 12:54

Taką Viki spokojnie by opchnął za 3000zł i prawie wcale nie musiał by dokładać do Lupo..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Maj 2016, 12:57

Także jak będzie godny kupna to brać ?
Komar22
Nowicjusz

05 Maj 2016, 12:58

Poczekajmy do soboty,obejrzyj i wrzuć tutaj jakieś zdjęcia ocenimy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Poradnik kupującego #2 - Audi A4 B6 (2000-2004)
    Geneza Audi A4 o oznaczeniu producenta B6 wprowadzono do sprzedaży w 2000 roku jako sedan. W następnym roku dołączyła wersja kombi, a w 2002 roku kabriolet. Samochód dzieli wiele rozwiązań z poprzednim modelem o oznaczeniu ...

29 Maj 2016, 12:36

Witam ponownie. Nie będę zakładał nowego tematu bo nie ma sensu, z tamtym autem jest tak że gość tzn jego żona nie może się namyslic ze sprzedażą a ja nie będę wiecznie czekał. Zastanawiałem się nad kupnem jakiegoś seicento na pierwsze auto i tu moje pytanie, czy mógłby ktoś podesłać oferty z okolic Sanoka woj.podkarpackie ? Cena jaką mogę wyłożyć to tak z 3000 , z góry dziękuję.
Komar22
Nowicjusz

29 Maj 2016, 12:49

Zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko coś sporo wyświetleń..
[link do oferty na Olx wygasł] - zwykły prosty diesel bez turbiny.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - masz pod nosem.
Barol
Awatar użytkownika

29 Maj 2016, 13:21

W sprawie tego seicento to się dowiedziałem że był podmalowywany i się kończy ubezpieczenie we wtorek, zdrowe progi i podłoga niby bez oznak rdzy, dowiedziałem się że to mój kolega sprzedaje...
Komar22
Nowicjusz

29 Maj 2016, 13:42

Każde auto w tych pieniądzach będzie gdzieś pomalowane.. jak ma progi i podłogę i jeżdzi to tylko brać.
Barol
Awatar użytkownika

29 Maj 2016, 14:21

Byłem pooglądać i na jeździe próbnej, autko jeździ ,progi i podłoga zrobiona ,widac że było pukniete ale jakoś to jest zrobione :) Silnik chodzi ale w którymś miejscu się lekko poci.
Komar22
Nowicjusz

29 Maj 2016, 14:42

Negocjuj cenę i bierz.
Barol
Awatar użytkownika

30 Maj 2016, 15:21

Byłem wczoraj po samochód i miałem już brać ale wyszlo że coś nie tak jest z wtryskiem bo raz odpala a raz nie. Gość ma to niby zrobić i się kontaktować ze mną.
Komar22
Nowicjusz