Opel vectra b 1.8 jaki silnik ?

11 Lip 2013, 23:46

Otóż mam takie pytanie , posiadam vectre b silnik 1.8 125 km i miała wcześniej remont silnika wymieniony był blok silnika z tłokami (wszystkie inne podzespoły wtryski itp. zostało) i otóż były różne wersje vectry z silnikiem 1.8 ... jak znalesc numery tego bloku ? gdzie są napisane nie mam pojęcia. Z tego co czytałem to X18XE1 (115 km ) i Z18XE (125 km) niczym się nie różni poj. skokowa ta sama i srednica tłoka rózni się jedynie wtryskami i komputerem ,więc jakbym miał ten blok X18XE1(115) to moc powinna byc ta sama (125 km )? a gdybym miał X18XE 115 km i on różni sie wtryskiem średnicą tłoków (wieksza średnica tłoków) i wieksza poj. skokowa to powinnien na tej instalcji miec nawet wiecej km skoro pojemnosc i srednica jest wieksza ? Z góry dziękuje za pomoc :)
driver01
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 04 2012
Auto: nubira

12 Lip 2013, 16:11

driver01 napisał(a): jak znalesc numery tego bloku ?

Na bloku.. Nie wiem co Ci więcej powiedzieć..
Jeśli chcesz znać faktyczne "wysilenie" Twojego motorka to jedź na hamownię..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...