Opel vectra b 2.0 dti brak przyśpieszenia

03 Sty 2009, 19:47

była naprawiana turbo sprężarka i po naprawie jest bardzo słabe przyśpieszeni jest to opel vectra b 1999r 2.0 dti pomóżcie
krystafor
Nowicjusz

• 03 Sty 2009, 20:08

Może po prostu jest źle ustawiona lub zaprogramowana. Albo źle podłączona. Mam rozumieć, że turbina nie działa ?
    BRIAN842
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

13 Lis 2009, 17:59

mialem ten problem,w moim przypadku wystarczylo zaslepic wezyk ktury idzie od zaworu powrotu spalin do czujnika podcisnieniowego bo on nie zalancza turbiny.
    pj66
    Nowicjusz

Miejscowość: wlochy

23 Lis 2009, 03:10

Kolego też tak miałem. W moim przypadku to był zawór sterowania turbiną jak otworzysz maskę to on znajduje się po lewej stronie za filtrem powietrza. A na zaślepianiu zbyt długo nie jeździj bo mi po takich kombinacjach padła pompa wtryskowa
    romek_wrk
    Nowicjusz

Miejscowość: Warka

23 Lis 2009, 12:04

Skoro było naprawiane turbo,to było ono demontowane.Jedź do tego mechanika co ci to robił i niech poprawi to,co spie...ył.Doświadczenia z turbosprężarką mogą się drogo skończyć.Lepiej sam przy tym nie grzeb.Zresztą zapłaciłeś za robotę?I zapłaciłeś chyba za to,żeby auto śmigało jak powinno?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Verso (1999–2005)
      Była to pierwsza Toyota o nazwie Verso, jaką można było kupić w polskich salonach japońskiej marki. Na świecie była oferowana również pod nazwą Toyota Fun Cargo i Toyota Echo Verso. Pięciodrzwiowy minivan segmentu ...