Opel vectra B 2.0 DTL brak mocy

07 Lut 2009, 17:32

Ja przed sprzedażą samochodu (Passat B5) miałem wymieniany komputer i inne różne badziewia elektroniczne. I o dziwo przy włożeniu innego zmniejszyła mi się wartość przebiegu o jakieś 100 tys. :shock: miał przejechane 180 tys. a po zmianie komputera miał 90 tys. :shock:
Jak go sprzedawałem to powiedziałem gościowi że było tak i tak wzięliśmy go na diagnostykę i było tyle ile dokładnie powiedziałem, więc nie powiedziałem mu że jest to oryginalny przebieg ... jak to inni robią :? na allegro jest dużo aut z prawdopodobnie cofanym przebiegiem bo nie możliwe, że auto ma ponad 10 lat i ma 140tys. przebiegu . No tzn. tam może 1na20 jest z oryginalnym przebiegiem ... najlepiej jest podłączyć samochód do komputera diagnozującego samochody ... przy okazji wykryjemy jego inne wady ... :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • 07 Lut 2009, 19:27

Tak jest, diagnostyka taka nieraz pokazuje inne wady auta o których właściciel często nie raczy poinformować klienta. Zwykle później twierdzi że zapomniał ale wszyscy wiemy jak jest naprawdę.
    Każdy taki oszust mający coś do ukrycia w samochodzie który sprzedaje zawsze mówi " możemy pojechać na diagnostykę"
    Ja to często słyszałem ale w rzeczywistości boi się żebyśmy tylko nie powiedzieli " dobrze, więc jedźmy". Bo wtedy jego d..a mokra za przeproszeniem :)
    stasiowski121

07 Lut 2009, 21:10

Właśnie pomagałem koledze w kupnie Laguny i gość tak właśnie cwaniaczył, że może jechać do mechanika wszystko sprawdzić itd. itp. ale póki co autko jest w porządku , może mówił prawdę mówiąc: "nie mam nic do ukrycia..." to się okażę ... kolega ma w posiadaniu autko dopiero 3dni więc nie może ocenić rzeczywistego stanu , ale wstępnie stwierdza że jest OK :)
    A sprzedający nie budził we mnie żadnych zastrzeżeń (póki co) :D
    BRIAN842
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

07 Lut 2009, 21:15

w niektorych samochodoach przy posiadaniu odpowiedniego programu mozna sprawdzic przebieg
    ale w tych starszych autach ponizej 2000r. nie da sie raczej sprawdzic przebiegu komputerem :)

wtedy zostaje tylko nr VIN i zrobienie ładnych oczy w serwisie
    pzdr
    Pawlo
    Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

07 Lut 2009, 21:19

ja sprawdzałem przy Lagunie I `98r.
    Ostatnio edytowany przez BRIAN842, 07 Lut 2009, 21:19, edytowano w sumie 1 raz
    BRIAN842
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

07 Lut 2009, 21:19

Hehe Panowie ładnie od tematu żeśmy odeszli :D
    Ostatnio edytowany przez stasiowski121, 07 Lut 2009, 21:20, edytowano w sumie 1 raz
    stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót w korku
      Na powrót z wakacji lepiej wybierać czas, gdy natężenie ruchu jest jak najmniejsze. Niekiedy się to nie udaje i wtedy czeka nas stanie w korku. W takiej sytuacji kierowca powinien zachować spokój, stosować się ...

07 Lut 2009, 21:20

No lekko :) miała być Vectra i brak mocy a są przebiegi :) ale mam nadzieję, że autor się nie obrazi :)
    BRIAN842
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

07 Lut 2009, 21:25

Ja w golfie III też sprawdzałem.
    A co tam, troszkę żeśmy odeszli ale taki temat też ważny:)
    stasiowski121

08 Lut 2009, 12:45

A ja mam megane dci z 2001 roku i przebieg auta jest rejestrowany tylko w komputerku na liczniku, bo po wymianie licznika wyświetlił mi się przebieg auta, z którego brałem licznik. Robiłem to osobiście więc jest tak w moim aucie na 100%.
    Poranek
    Początkujący

Miejscowość: Turek/Bydgoszcz

08 Lut 2009, 16:51

gniazdo ma! trzeba podłaczyc skaner i po robocie.moze ktorys zawor elektromagnetyczny.p1590 elektryka. p1220 -szukaj pompy.zatarty przestawiacz kąta wtrysku.
    shrek19791016
    Początkujący