Opel Vectra B

14 Wrz 2011, 15:32

Witam, swój pierwszy samochód zamierzam kupić gdzieś w lipcu przyszłego roku, wtedy to będę mieć dopiero pieniądze. Niestety niewielkie. Moja kwota to 8k zł w porywach do 9k zł (ale najpewniej 8) Walę z mostu: bardzo mi się podoba Vectra B, czy w tym budżecie ją kupię z instalacją LPG z zaznaczeniem, że to będzie w lipcu (nie wiem jak się zmieniają ceny). Wiem, że za tą cenę będzie ciężko, ale w cenie 10k zł są obecnie świetne Vectry 2.0 z LPG 146 KM więc myślę że mniejsze silniki za rok powinny być nieco tańsze? Dodam, że marzy mi się sedan 5d (drzwi bagażnikowe) oraz że mam tatę elektryka/mechanika samochodowego z doświadczeniem z instalacjami LPG. Jestem otwarty na jakieś Wasze propozycje innych modeli, ale ten podoba mi się najbardziej jak na razie, no może jeszcze Honda Accord, ale poza zasięgiem cenowym... Aha, mam w planach silnik nie większy niż 1.6, no chyba że coś będzie w dobrej cenie...
Alice
Nowicjusz

14 Wrz 2011, 15:39

Może Octavia?
np [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Wrz 2011, 15:45

Byłaby, ale ta którą dałeś 10k zł, za tą cenę wolę Vectrę.
Alice
Nowicjusz

14 Wrz 2011, 15:47

To tylko przykład.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Wrz 2011, 17:16

polecam vectre b tylko wlasnie z silnikiem minimum 1.8 bo 1.6 to troche za malo na ta bude a za 10 tys dorwiesz juz bardzo dobra vectre z lpg
Mały23
Nowicjusz

Auto: Opel Vectra

14 Wrz 2011, 17:22

Hej, jeśli masz Vectrę w sedanie, to czy mógłbyś mniej więcej określić wielkość bagażnika w stosunku do innych aut? Idealnie byłoby gdyby weszła do niego tuba od mojego teleskopu astro długość 1,4 metra średnica 26 cm, ludzie pisali że ją wpychają do bagażników, ale 1,4 metra długości tam chyba nie wejdzie.
Alice
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korytarz życia - droga ekspresowa, autostrada
    Gdy na autostradzie czy drodze szybkiego ruchu zdarzy się wypadek, w wielu europejskich krajach kierowcy mają obowiązek utworzyć tzw. korytarz życia (inaczej korytarz ratunkowy), czyli pozostawić wolne miejsce na przejazd ...