Opel Vectra B Woda wlewa się do środka Samochodu..

03 Mar 2007, 21:15

Witam,

Mam opla vectre b rocznik grudzień 2000 wersja po ostatnim liftingu.
Mam problem mianowicie za siedzeniem kierowcy, tzn pod wycieraczką pasażera z tyłu pojawiła sie woda, myślałem że może zrobiła sie dziura w podłodze co trochę byłoby dziwne bo o nic nie zahaczyłem aczkolwiek po wytarciu wody i opadach deszczy woda znów się pojawia, chociaż samochód nie ruszył sie z miejsca i teraz takie pytanie czym to może być spowodowane, i czy ktoś wie której to może być uszczelki wina gdyż wewnątrz samochodu po drzwiach nic nie spływa, nie mam pojęcia co to jest..

Pozdrawiam.
Yorgus
Nowicjusz

• 06 Mar 2007, 14:10

a czy masz szyberdach? bo jednemu znajomemu przedostawalo sie z nieszczelnego szyberdachu i potem w srodku slupka, bardzo dziwnie, ale jednak....
    DFireCrow

06 Mar 2007, 17:57

właśnie nie mam..
    Yorgus
    Nowicjusz

06 Mar 2007, 19:36

Ciężko będzie znależć miejsce przecieku . Auto było po naprawie blacharskiej z tej strony ?
    Zrób tak - zamknij się w środku , a z zewnątrz niech ktoś leje wodą z węża . Jeśli nic nie widać to zdemontuj co się da z tapicerki i lej wodą dalej.
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

07 Mar 2007, 18:12

No chyba tak zrobie. Blacharka ani nic nie było nigdy robione..
    Yorgus
    Nowicjusz

27 Mar 2007, 22:28

Podejrzewam, że niedrożne są przednie odejścia wody spod podszybia, gdzy pada deszcz, myje się samochód woda nie jest odprowadzana, i dostaje się do środka. Miałem identyczny problem przy omedze i też myślałem że to szyberdach. Sprawdz to, po otwarciu pokrywy silnika na podszybiu są plastikowe osłony - kratki, podnieś je i zobacz czy jest woda, jeśli tak przeczyśc kanały.
    zielony2409
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
      Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...