Opel Vectra C 1.8 122KM - Głośno podczas jazdy

11 Paź 2023, 19:56

Witam, mam problem z OPEL VECTRA C 1.8 122KM 2002r. Niedawno wystąpił problem bardzo głośnego buczenia w samochodzie. Nie są to opony, wymianialem dzisiaj. Silnik chodzi prawidłowo, nie skacze. Wiem, że do wymiany mam cewke zapłonowa, ale raczej to nie gra roli. Hałas jest bardzo uciążliwy i że wzrostem prędkości jest coraz bardziej słyszalny. Byłem u mechanika żeby sprawdził lozyska, powiedział, że wszystko jest dobrze. Przy skrętach nic nie ucicha. Pomocy co to może być. Wymieniałem niedawno klocki i tarcze, może źle założył? Odgłos pochodzi bardziej z przodu. Jeśli wcisnę sprzęgło, albo wrzucę na luz, odgłos nie ustępuje.
Bawolek
Obserwowany

• 20 Paź 2023, 10:56

Z Twojego opisu wynika jak byś miał problem dochodzący z układu wydechowego, być może któryś z tłumków przepalił się w środku, ma uszkodzony wkład i przez to jest sporo głośniej.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Silnik 1UR-FSE
      Turbodoładowaniem nie dysponuje natomiast 4,6-litrowy silnik 1UR-FSE. Tę jednostkę Lexus również montował pod maską swoich największych i najbardziej komfortowych limuzyn. W latach 2006-2017 motor był dostępny w modelu ...