Opel Vectra C 1.8 16v - Widoczny wyciek oleju po lewej stronie silnika

13 Lut 2016, 05:59

Witam, jestem nowy więc najlepiej się przywitać więc " Witam wszystkich ".
Z góry przepraszam jeżeli zakładam nowy temat a podobny istnieje choć mam nadzieje ktoś pomoże. Mieszkam za granicą, dopiero za 2 tyg jade do Polski. Dziś gdy jechałem do pracy dosłownie 2 km przed zakładem zapaliła mi się kontrolka od poziomu oleju ( Samochód OPEL VECTRA C GTS 1.8 122KM 2003R. ) SPoko myślę dojadę. Tak się stało lecz gdy skończyłem pracę, dolałem olej i patrzę pod spód a tu mokre? Nie wierzę. Jeszcze niedawno zmieniałem na święta olej to by mechanik widział, że jest wyciek.
Hm chciałbym by może ktoś kto miał podobny problem powiedziałby mi co to może być. Prześlę również zdj auta od spodu. I z góry bym podziękował jeżeli ktoś by odpowiedział i opowiedział czy coś :) Nie mogę dodać fotki więc mogę podesłać na gg/pocztę email.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)
kpn4
Obserwowany

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1.8 16V 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

14 Lut 2016, 15:59

Zapodaj fotki. Najpierw trzeba zobaczyć gdzie jest mokro, a potem dyskutować o ewentualnym miejscu i przyczynie wycieku :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na czarny lód na drodze - niewidoczne zagrożenie
    Gdy temperatura powietrza w ciągu dnia wynosi kilka stopni na plusie, a nocą spada poniżej zera, są to sprzyjające warunki do powstawania tzw. czarnego lodu, czyli prawie niewidocznej, cienkiej warstwy zamarzniętej wody pokrywającej ...
    Samochody terenowe - do połowy lat 70
    Historia pojazdów mogących poruszać się w trudnych warunkach drogowych, czy wręcz po bezdrożach, jest tak stara, jak same wehikuły napędzane silnikami, takimi czy innymi. Pierwsze „samojazdy” – jak ...