Opel Vectra C 1.9 - problem z odpaleniem z rana

19 Lip 2021, 15:55

Witam mam problem z odpaleniem z rana musze go pokręcić dodam że remontowałem silnik
krystian2020
Obserwowany

19 Lip 2021, 15:59

Sprawdź przede wszystkim akumulator, to pierwsze przychodzi na myśl gdy auto nie chce odpalić. I podaj więcej informacji np jak auto się zachowywało po odpaleniu itp.
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

19 Lip 2021, 22:56

Akumulator jest nowy No i jak auto odpali to normalnie pracuje jest jeszcze jedna sprawa że wyskakuje mi błąd że czujnik położenie walka rozrządu przerwa w obwodzie ale czujnik został sprawdzony i mechanik mówi że jest dobry A błąd dalej jest
krystian2020
Obserwowany

23 Lip 2021, 20:03

krystian2020 napisał(a):wyskakuje mi błąd że czujnik położenie walka rozrządu przerwa w obwodzie ale czujnik został sprawdzony i mechanik mówi że jest dobry A błąd dalej jest

A coż to za mechnik/magik? Skoro czujnik jest dobry, to skąd błąd? "Tak ma być" czy " ten model tak ma"?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Sie 2021, 11:24

"tak ma być " nie ma za co 200 zł za diagnozę :)
nowpio
Nowicjusz

12 Sie 2021, 20:08

krystian2020 napisał(a):dodam że remontowałem silnik
A co tam remontowałeś ?
krystian2020 napisał(a): wyskakuje mi błąd że czujnik położenie walka rozrządu przerwa w obwodzie ale czujnik został sprawdzony i mechanik mówi że jest dobry A błąd dalej jest
Czujnik może być rzeczywiście dobry ale mogły się sypnąć kabelki do niego . Sprawdzał ktoś ciągłość instalacji elektrycznej od sterownika silnika do niego ?
nowpio napisał(a):"tak ma być "
No na pewno tak ma nie być , tym bardziej że to Vectra C 1,9 czyli rozumiem że 1,9 CDTI i jest na pokładzie filtr DPF . A jak jest to z dużą dozą prawdopodobieństwa jeśli jest jakikolwiek błąd w sterowniku silnika to jego wypalanie zostaje wstrzymane . A stąd krótka droga do jego zapchania .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SSC Tuatara - amerykański supercar
    SSC Tuatara to amerykański supercar produkowany przez SSC North America. Ten samochód jest uważany za jednego z najszybszych i najpotężniejszych na świecie. SSC Tuatara wyposażony jest w potężny silnik V8 o pojemności ...

19 Sie 2021, 08:46

Pewnie klapka w kolektorze ssącym się urwała. :D
Gość114260