Opel Vectra C/Audi A3

24 Sie 2015, 11:47

Witam Wszystkich.

Auto potrzebne głównie na dojazd do pracy ok 35 km dziennie, rocznie wyjdzie w sumie ok 10 tys km
Rejon w którym się poruszam to Wielkopolska głównie tereny raczej wiejskie zaludnienie nieduże.
Budżet jaki posiadam to ok 12000 zł

Po przeglądzie kilu modeli m.in Seta Leon, Seat Ibiza, astra ii

Zdecydowałem się wybierać pomiędzy tymi dwoma, o ile wiem, że o zadbaną A3 u nas może być problem tak, więc szukam też Vectry C oczywiście przed liftem, tylko nie wiem czy to będzie dobry wybór w tym budżecie jeśli tak to jak wyglądają tam typowe usterki na co trzeba uważać??
Może macie jakieś lepsze propozycje??

Pozdrawiam.

EDIT:

Widzę że Fiaty Grande Punto są dosyć nieźle oceniane i znalazłem coś takiego, prosiłbym o ocenę:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
KrisAngel
Nowicjusz

Auto: Vctra

25 Sie 2015, 10:45

Znalazłem też drugi egzemplarz wygląda fajnie i w benzynie, tylko nie wiem czy warto jechać zobaczyć bo kawałek mam a zależy mi też na czasie.

KrisAngel
Nowicjusz

26 Sie 2015, 13:16

I co nikt nie pomoże??

Zastanawiam się jeszcze nad Mazdą 6 w benzynie nie wiem czy warto i jak wypada w porównaniu do vectry C, blacha słabsza z tego co widziałem vectra natomiast słabe zawieszanie :bored:

a tu mada jaką znalazłem:
[link do oferty na Allegro wygasł]

nie wiem czy warto szukać w tej cenie...
KrisAngel
Nowicjusz

26 Sie 2015, 13:25

jak widzę w ogłoszeniu słowo "igła" to się odechciewa oglądać ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Sie 2015, 17:04

Znalazłem jeszce oto takie 2:

Prosiłbym jeszcze o radę jeśli chodzi o mazde, widziałem gdzieś info, żeby szukać modeli z kierownicą wielofunkcyjną, bo te ze zwykłą mogły jeździć we flotach.
Prawda to czy bajki??

Nie wiem czy nastawiać się na szukanie w tej kwocie Vectry C, podejrzewam, że łatwiej będzie znaleźć fajną mazde, no chyba że macie inne zdanie;)
KrisAngel
Nowicjusz

27 Sie 2015, 09:08

1. Gostynin
2. Sprowadzona i opłacona + zarobek i tylko tyle za nią chce? :o
3. Można obejrzeć bo chociaż już jeździla po PL
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nooteboom Trailers - innowacje w DNA
    Uczestniczyliśmy w dniach otwartych zorganizowanych przez Nooteboom Trailers – holenderskiego producenta naczep specjalistycznych wykorzystywanych w transporcie nienormatywnym. W 2016 r. rodzinna od pokoleń firma Nooteboom ...
    Chevrolet Corvette C7 - 4 potężne końcówki wydechu
    Amerykanie słyną z zamiłowania do sportowych samochodów z potężnymi silnikami. Ale czasami ich mania wielkości dotyka również pozostałych części samochodu. Dowodem tego może być Chevrolet Corvette 7. generacji. ...

27 Sie 2015, 20:59

Dzięki za ostrzeżenie;) znalazłem info na temat aut w Gostyninie, więc chyba sobie odpuszczę, ale proszę jeszcze o ocenę tych dwóch, jako że rozrzut tych aut jest dosyć duży więc staram się jakoś sensowną trasę obrać i pytanie czy brać te 2 jeszcze pod uwagę:

Pierwszy najbardziej mi przypadł do gustu z tych co teraz podałem.

Myślę że następny post będzie już z informacją co kupiłem :wink:
KrisAngel
Nowicjusz

28 Sie 2015, 14:59

I jeszcze jeden Opel:

[link do oferty na Olx wygasł]
KrisAngel
Nowicjusz

29 Sie 2015, 15:11

A więc tak byłem dzisiaj w Kutnie oglądać te auta i z tych wszytkich najlepiej prezentowała się ta:

Oczywiście byłem tam z osobą która się trochę na tym zna i po pierwszych oględzinach auto wygląda dobrze zewnętrznie, nie ma korozji nie widać aby auto miało jakieś przygody, silnik pracuje równo i cicho mimo przebiegu 210 tys co mnie trochę niepokoi przy benzynie pod maską przy maglownicy jest widoczna rdza, klima sprawna.

Z tych wszystkich które widziałem ta prezentowała się najlepiej tylko pytanie czy warto pakować się w auto które w benzynie ma przelatane 210tys....
KrisAngel
Nowicjusz

29 Sie 2015, 16:00

Jutro jadę zobaczyć jeszcze ten model a3:

[link do Gratka wygasł]

Co możecie powiedzieć o tym silniku??
KrisAngel
Nowicjusz

29 Sie 2015, 16:44

KrisAngel napisał(a):jeszcze jeden Opel
Za tani. Popatrz po ile chodzą takie w DE, a potem dolicz koszty sprowadzenia jak i zarobek handlarza
Audi lepiej szukać 90 lub 110 KM

Na przyszłość polecam użyć opcji "edytuj post", zanim będziesz pisać jeden pod drugim :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Sie 2015, 00:46

Gdyby jeszcze miał te 200 000 to by było dobrze. :mrgreen: Przecież taka vectra za 12000 od handlarza to będzie mina. Odlicz koszt sprowadzenia i opłat, 1000 zł min, odlicz zarobek handlarza - bo charytatywnie się w to nie bawi - 1000 zł minimum
Czyli auto kosztowało za granicą 9, 10k maksimum, ale pewnie mniej bo handlarz do siebie zgarnie więcej. Dostajesz wypicowanego złoma bez historii serwisowej, który za granicą był warty 9000, ale Ty zapłacisz za niego 12. Warto?
sucre22
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 10 2012
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: ---