Opel Vectra C , Wasze opinie? LPG ?

16 Lut 2015, 13:08

Witajcie,
Tak jak w temacie. Chciałbym spytać co sądzicie o tym samochodzie? Chodzi mi głównie o niezawodność tego pojazdu. Moim zdaniem Vectra prezentuje się bardzo dobrze jeśli chodzi o stylistykę, niestety nie mam sprawdzonych informacji na temat mechaniki, więc pytam Was. :)

Ponadto może ktoś z was wie jak z LPG do tego samochodu? Są jakieś przeszkody, przeciwwskazania?

Na pomysł o zakupie Vectry wpadłem wczoraj, po nieudanych próbach znalezienia upragnionej e46 w benzynie. Zdaję sobie sprawę z tego, że e46 a Vectra C to zupełnie inny segment, ale utrzymanie też będzie tańsze. Chyba że Vectra ma sporo minusów, to chciałbym się od Was dowiedzieć.

Pozdrawiam :)
Pigm3j
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 1993
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Nie mam

16 Lut 2015, 18:08

opinie o vectrze głównie zależą od tego ile masz budżetu na auto, bo równie dobrze mogą być dobre, a jak dysponujesz ze 12tys zł to będą w większości jakieś trupy
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lut 2015, 22:55

Budżet do 25 tys.
Pigm3j
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 1993
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Nie mam

17 Lut 2015, 12:11

Pigm3j napisał(a):Zdaję sobie sprawę z tego, że e46 a Vectra C to zupełnie inny segment

Akurat to ten sam segment, z tym, że to pierwsze to premium, a drugie nie :) No i przeznaczenie nieco inne, bo seria 3 w założeniu konstruktorów nigdy nie miała być rodzinnym, pojemnym dupowozikiem, którym jest Vectra.
Ogólnie Vectra to solidne auto, do 25 tys. zł powinna być igła.

P.S. Naprawdę w takim budżecie nie da się znaleźć niezajechanej E46?
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

17 Lut 2015, 18:05

nooo za 25tys. to będzie bardzo ładna Vectra :ok:

Do LPG warto poszukać wersji 2,0T, bo dogaduje się z tym paliwem. 1,8/140KM stosowany po lifcie wymaga regulacji luzów co jakiś czas.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Już 10 km/h mniej na liczniku może uratować życie
    Mniej zatłoczone ulice w czasie pandemii wielu kierowców traktuje jako zachętę do mocniejszego przyciśnięcia pedału gazu. Jednak szybsza jazda oznacza tragiczniejsze w skutkach wypadki drogowe. Nieznaczne przekroczenie ...
    BMW Vision ConnectedDrive 2011
    Majestatyczny koncept nadaje formę najnowocześniejszym technologiom oraz nowatorskim pomysłom, natomiast jego głównym zadaniem jest inteligentne zintegrowanie kierowcy, pojazdu i świata zewnętrznego. Wszystko to znajduje ...