Opel Vectra

20 Lip 2011, 22:16

Witam zastanawiam się nad kupnem samochód Opel Vectra B . Czy ktoś może mi doradzić czy warto inwestować w opla vectrę tak do 7000 zł czy kupić w gazie czy w dieslu z silnikiem isuzu , jaki najlepiej silnik wybrać jaka moc proszę o konkretną wypowiedź ...
mozambiko
Nowicjusz

20 Lip 2011, 22:53

przy tej cenie będzie to trochę zmęczony egzemplarz, czy warto to zależy od tego czy będzie bardzo zmęczony czy nie, no a co do silnika to ważne są przebiegi bo jak będą duże to wiadomo lepiej diesel a jak małe to benzyna+gaz :P
Mulan
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Auto: Opel Astra G 1.6 85 KM

21 Lip 2011, 07:50

Za 7tys kupisz coś z rocznika 96/97,jak dla mnie warto ale patrz na rudą bo one lubią gnić.
Co do silnika to tak jak już przedmówca napisał zależy jak dużo będziesz jeżdził.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lip 2011, 08:16

samochód z tego rocznika musi być już trochę zmęczony jednak rocznik 96/97 to już dość stare samochody :)
Mulan
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Auto: Opel Astra G 1.6 85 KM

21 Lip 2011, 10:57

Tak jest jak sie patrzy na rocznik a nie na stan.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lip 2011, 11:11

Ja raczej mało będę jeździł , ale z tego co patrzyłem na Allegro to prawie każda vectra b ma poniżej 200 000 przebiegu czy to są realne przebiegi ? :) 96/97 taki stary znowu nie jest według mnie , z tego co wiem to ople łapie szybko korozja . Wie ktoś jaki mocy kupić silnik który bd najlepszy do gazu właśnie w vectrze ??
mozambiko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai skutecznie broni swojej pozycji w Europie
    Najnowsze dane Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Pojazdów ACEA, dotyczące wolumenu rejestracji nowych samochodów pokazują, że udział w rynku europejskim firmy Hyundai w pierwszym kwartale 2013 ...

21 Lip 2011, 11:21

Raczej mało realne żeby były autentyczne.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lip 2011, 13:34

powiem ci tak jezdze na gazie i na diesla bym nie zamienil....mam motor 1.6 16v rewelacji w osiagach nie ma ale do normalnej jazdy wystarcza.wielka zaleta tego motoru jest jego spalanie na krotkich trasach miesci sie w 8 lpg...ostatnio bylem na urlopie z zakopcu to na trasie (chwilami bylo nawet 150 km/h)spalil tez 8...jedyna wada to ze na 15 tys miedzy wymiana oleju musze mu dolac okolo 1,5litra a co do rdzy to mam rocznik 97 i zaczynaja sie pojawiac pecherze na lakierze
adolf206
Początkujący

Miejscowość: wieruszów

21 Lip 2011, 14:02

Aha czyli polecasz vectrę w gazie . :)
szukałem na allegro i znalazłem kilka :
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mozambiko
Nowicjusz

21 Lip 2011, 14:26

Niczego sobie te Vectry.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lip 2011, 20:53

powiem ci tak z mojej jestem zadowolony co do gazu za 20 zl robie 100km i jak na swoje lata trzyma sie w miare dobrze...w silniku jak narazie tylko wymienialem uszczelke pod klawiatura a auto mam 7 lat i zrobilem jakies 100 tys z czego 60 na gazie a co do innych usterek to takie drobne zdrarzaja sie....no ale auto ma swoje lata
adolf206
Początkujący

Miejscowość: wieruszów

21 Lip 2011, 21:25

Mulan napisał(a):przy tej cenie będzie to trochę zmęczony egzemplarz

Chłopcze, mozesz tu być ale nie pierd...l :o
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

21 Lip 2011, 21:27

barol91 napisał(a):Tak jest jak sie patrzy na rocznik a nie na stan.

Mało kiedy sie z Tobą zgadzam. Ale tu muszę się z tym zgodzić, święte słowa. :wink:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8