Opel Vectra Wyrzuca wszystkie biegi

26 Kwi 2011, 15:26

Posiadam Vectre B 2.0 w dieslu. Pokonałem odcinek z Warszawy do Wrocławia bez problemu i potem za jakieś 4 godziny chciałem prze parkować samochód i nie mogłem wrzucić żadnego biegu a jak już się udało to przejechałem kawałek i wyrzucała bieg. Na wyłączonym silniku jest to samo.Wcześniej 1 i 2 mogłem wrzucić ale wyższych biegów nie a teraz udalo się wsteczny i na wstecznym zostało bo nie da się wrzucić na luz. Co mogło się stać? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
bodzio1992
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Maj 2011, 09:05

Te skrzynie mają takie wady główne:----- pojawiający się luz na cięgnach ,oraz fatalna jakość materiału łożysk wałka głównego,powoduje to nagłe pęknięcie koła koronkowego(pęknięcie kosza).Tutaj w tym przypadku doszło do nagłej awarii skrzyni.

[ Dodano: 5 Maj 2011, 10:33 ]
Głównymi przyczynami wypadania biegów o czym zapomniałem napisać,są zużyte widełki lub synchronizatory,są skrzynie biegów,które tak będą się zachowywać np.po zalaniu nieodpowiednim olejem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy używać świateł przeciwmgłowych i o czym pamiętać?
    Zamglony krajobraz może wyglądać malowniczo, ale ograniczona widoczność znacząco utrudnia bezpieczną jazdę. Jak jeździć w takich warunkach? Kiedy włączyć światła przeciwmgłowe? Nie zawsze obecność mgły oznacza, że powinniśmy ...